Průmysl a obchod

Wienerberger AG se stal stoprocentním vlastníkem společnosti Pipelife

Rakouská nadnárodní společnost Wienerberger AG oznámila, že navýšila svou účast ve společnosti Pipelife na 100 procent. 50 procent doposud vlastnila prostřednictvím společnosti Solvay. Zbylých 50 procent nyní koupila za 162 miliónů eur. Transakce ještě podléhá schválení regulačních úřadů.
Pipelife je přední evropský výrobce trubek, potrubních systémů a tvarovek z vysoce kvalitních plastů. Má 27 továren v Evropě a ve Spojených státech a zaměstnává přibližně 2650 lidí ve 27 zemích. Nejvýznamnějšími oblastmi jsou severní Evropa, Benelux, Francie a Rakousko, které dohromady vytvářejí více než polovinu tržeb. Produktové portfolio společnosti zahrnuje systémová řešení pro segmenty stavebních zařízení, zásobování vodou, zavlažování, odvádění odpadních vod, využití dešťové vody, zásobování energií a speciální výrobky pro průmysl.
Společnosti Wienerberger se transakcí zvýší tržby zhruba o 800 miliónů eur a EBITDA přibližně o 70 miliónů eur za rok.
Ze strategického hlediska je pro Wienerberger získání výroby potrubních systémů výrazným milníkem. Wienerberger sníží svou závislost na cizích dodávkách, což např. v bytové výstavbě může přinést až o 60 % vyšší výnosy, a především se otevře udržitelný růstový potenciál nových obchodních oblastí a trhů.
tisková zpráva Wienerberger AG