Průmysl a obchod

Wienerberger představí na For Archu novou „pasivní“ cihlu, akustickou cihlu a dlouhý překlad

Na návštěvníky expozice společnosti Wienerberger na stavebním veletrhu FOR ARCH v Praze-Letňanech čeká hned několik novinek. Představena bude nová cihla plněná minerální vatou Porotherm 50 T Profi, akustická cihla Porotherm 30 AKU Z a nový překlad Porotherm KP XL.
Porotherm 50 T Profi
Cihla Porotherm 50 T ProfiJako jedna z hlavních novinek v systému Porotherm bude na letošním veletrhu FOR ARCH představena „pasivní cihla“ Porotherm 50 T Profi, další vývojový krok v úspěšné řadě cihel plněných minerální vatou. Nová cihla se díky vynikajícím tepelněizolačním vlastnostem řadí do kategorie výrobků pro nízkoenergetickou a pasivní výstavbu. Jedinečný součinitel prostupu tepla U = 0,15 W/(m²∙K) broušených cihel Porotherm 50 T Profi s velkou rezervou vyhovuje normové hodnotě pro pasivní budovy.
Díky těmto vlastnostem není třeba obvodové zdivo nízkoenergetického či pasivního domu dále zateplovat, důsledkem čehož životnost takového domu bude stejná, jako životnost pálené keramiky, která provází lidstvo již tisíce let. Přírodní původ zdiva umožňuje snadný prostup vodních par, stěny bez dodatečného zateplení dýchají a zajišťují zdravé a příjemné vnitřní klima. Celá řada cihel plněných minerálních vatou byla přihlášena do programu Nová zelená úsporám.
Keramické tvárnice nových rozměrů budou od příštího roku vyráběny na zcela nové, plně automatizované lince v cihelně Novosedly na jižní Moravě. Cihly plněné minerální vatou jsou vyvíjeny za podpory Ministerstva průmyslu a obchodu ČR v rámci programu TIP Projekt č. FR-TI3/231 Vývoj zděných konstrukcí za účelem zlepšení užitných vlastností staveb.
 
Porotherm 25 AKU Z
Další novinku najdeme ve skupině akustického zdiva. Nová cihla pro akusticky dělicí stěny Porotherm 25 AKU Z dosahuje díky zvýšené objemové hmotnosti a speciálnímu systému děrování výborných akustických i tepelněizolačních vlastností. Díky vysoké kvalitě použitých materiálů cihla vyniká i velkou pevností. Inovace styčné spáry bez maltové kapsy navíc zajistí úsporu času i materiálu a sníží pracnost výstavby. Hodnota vážené vzduchové neprůzvučnosti je Rw = 56 dB a bezpečně překonává požadavek normy na mezibytové příčky.
 
Překlad Porotherm KP XL
V neposlední řadě představí Wienerberger nový překlad Porotherm KP XL pro jednoduché a rychlé vytvoření nadpraží otvorů velkých rozpětí. Unikátní řešení nových keramobetonových překladů umožňuje vytvářet libovolné délky překladů pro otvory o světlosti až 6 metrů.
Překlad Porotherm KP XL
 
Program POROTHERM DŮM
V rámci expozice POROTHERM DŮM Wienerberger budou představeni partneři programu – stavební firmy a výrobci stavebních prvků a materiálů. Program POROTHERM DŮM Wienerberger je otevřen všem, kteří plánují realizovat svůj individuální projekt z keramického systému Porotherm. „Takoví stavitelé si pak mohou vybrat proškolenou stavební firmu. Odměnou jim bude jistota spolupráce, kvalitní odvedení práce a další výhody programu,“ doplňuje Roman Šulista, vedoucí programu POROTHERM DŮM Wienerberger.
 
Veškeré novinky a další výrobky z kompletního keramického systému Porotherm můžete vidět v expozici společnosti Wienerberger ve dnech 17.–21. 9. 2013 na mezinárodním stavebním veletrhu FOR ARCH v Praze-Letňanech, v hale 1A, na stánku č. 15.
Navíc na veletrhu můžete využít právě probíhající prodejní akci Poukaz na dům, která garantuje exkluzivní podmínky při nákupu kompletního keramického systému Porotherm, komínového systému Schiedel, pálené střešní krytiny Tondach a zapuštěného bazénu Moutfield.
tisková zpráva