Průmysl a obchod

Začala oprava klíčové silnice na Broumovsko, v srpnu bude zavřená

Přípravnými pracemi začala rekonstrukce části silnice mezi Policí nad Metují a Broumovem na Náchodsku, která je hlavní silniční spojnicí pro celé Broumovsko. Největší komplikace řidiče čekají od 1. srpna, protože silnice bude do konce měsíce uzavřena a řidiči budou muset jet objížďkou. ČTK to řekl mluvčí kraje Jiří Hošna.
MapaRekonstrukce silnice bude stát přes 93 miliónů korun a celá bude hotová do podzimu příštího roku. Opravou projde zhruba čtyřkilometrový úsek v lokalitě zvané Pasa, kde cesta překonává hřeben Broumovských stěn. U silnice stavbaři také vybudují nový stoupací jízdní pruh. Silnice je jedinou cestou, kudy mezi Náchodem a Broumovem jezdí kamiony, linkové autobusy či sanitky záchranářů.
Objížďka v srpnu povede přes Lachov, Bohdašín, Vernéřovice a Hejtmánkovice. Celková délka objížďky bude 17,8 kilometru a cestu do Broumova prodlouží o téměř 8 kilometrů. V příštím roce se část silnice uzavře mezi 11. březnem a 9. červnem a objížďky cestu prodlouží o 6,5 kilometru.
Oprava silnice do Broumova je aktuálně největší a nejsložitější silniční stavbou v kraji. Celkem hodlá kraj dát letos do oprav silnic asi půl miliardy korun, z nichž většinu zaplatí z dotací EU.
zpráva ČTK