Aktuality

RD Rýmařov expanduje na východní trhy

Největší český výrobce dřevěných montovaných domů RD Rýmařov postaví na Ukrajině nový závod. ČTK to sdělil jednatel společnosti František Příkaský. Firma už v létě vybudovala v Kyjevě vzorový dům a po dostavbě továrny se pro ni Ukrajina stane základnou směrem na východní trhy.
Společnost se snaží o expanzi i v dalších zemích. Vzorové domy vybudovala i v Lodži a Moskvě. Nový společný podnik na Ukrajině bude z 50 procent patřit RD Rýmařovu a z 50 procent ukrajinským partnerům. „Rozjíždíme celý projekt tak, aby v prvním kvartálu příštího roku mohly být ze závodu na Ukrajině expedovány první stavební díly. Místní výroba nám umožní vyhnout se vysokým nákladům za dopravu našich domů z České republiky,“ sdělil Příkaský.
RD Rýmařov loni zvýšil čistý zisk o 60 procent na 10,5 miliónu korun. Navzdory hospodářské krizi společnost meziročně zvýšila tržby o 4 procenta na 822 miliónů. V letošním roce plánuje celkové tržby 850 miliónů korun a chce dosáhnout hospodářského výsledku 30 miliónů korun.
Od ledna do konce září tohoto roku postavila firma 233 domů, z toho 15 v zahraničí. Společnost zaměstnává přes 420 lidí. Vlastní ji česká lesnicko-dřevozpracující společnost KATR.
zpráva ČTK