Informace výrobců, Soutěže

12. ročník Soutěže o nejlepší projekt pro studenty SPŠS

Oblíbená studentská „Soutěž o nejlepší projekt“, kterou letos již po dvanácté vyhlašuje společnost Wienerberger, má za cíl zejména podpořit růst nové generace odborníků působících v oblasti architektury a stavebnictví. Jako každý rok je tedy určena studentům 3. a 4. ročníků středních průmyslových škol stavebních, kteří díky ní dostávají hlavně příležitost porovnat své dovednosti se svými vrstevníky z celé republiky. A v případě úspěchu za své úsilí získat finanční odměnu, pro mnohé někdy i první ve svém budoucím oboru.

Studenti 3. ročníků mohou v rámci „Soutěže o nejlepší projekt“ své návrhy přihlásit do kategorie projekt rodinného domu, studenti 4. ročníků pak do kategorie projekt občanské a bytové stavby. Dále se pak v obou kategoriích mohou zúčastnit klání o speciální ocenění – nejlepší projekt s použitím produktů značky Tondach. Termíny pro přihlášení do soutěže a odevzdání soutěžních prací jsou 23. 4. 2021 pro kategorii projekt občanské a bytové stavby a 14. 5. 2021 pro kategorii projekt rodinného domu.

„Každý obor potřebuje ke své úspěšné budoucnosti mladou krev, která přináší nové nápady a zároveň udrží tradici, nejinak tomu je i ve stavebnictví a architektuře. Právě proto naše společnost letos již po dvanácté vyhlašuje tuto soutěž. Jsme velmi rádi, že je o naši soutěž stále obrovský zájem mezi studenty z řad mnoha středních průmyslových stavebních škol po celé České republice. Loňský ročník byl sice vzhledem k aktuální situaci trochu náročnější, ale provedli jsme drobné změny, jako např. odevzdávání soutěžních prací v elektronické podobě, které se ukázaly jako krok vpřed, a proto je zachováme i v tomto novém ročníku. Studenti nám v minulosti již několikrát dokázali, že jsou šikovní a jejich práce je často vzhledem k věku na vysoké úrovni. Věříme, že tento trend potrvá a promítne se hlavně v jejich praktickém uplatnění,“ sdělil autor soutěže a zároveň člen odborné poroty za Wienerberger Ing. Ivo Petrášek.

Soutěž opět probíhá ve dvou kolech. V prvním, školním, vyberou zástupci společnosti Wienerberger společně s pověřenou osobou každé zúčastněné školy tři nejlepší práce z dané školy v obou soutěžních kategoriích a také jeden nejlepší projekt s použitím produktů značky Tondach, rovněž v každé soutěžní kategorii. Všechny práce oceněné v prvním kole automaticky postupují do kola druhého, celostátního. Jejich hodnocením se zabývá odborná porota složená z odborníků společnosti Wienerberger, nezávislého experta v oboru stavebnictví a zástupců mediálních partnerů soutěže. Porota vybere tři vítězné práce z návrhů rodinných domů, další tři z návrhů objektů občanské a bytové stavby a rovněž jednu vítěznou práci s použitím produktů značky Tondach v každé soutěžní kategorii.

Pro mladé architekty, jejichž práce budou v rámci soutěže oceněny, jsou připraveny zajímavé finanční odměny. Ve školním kole získají při umístění v rámci své školy na 1. místě 1.500 Kč, na 2. místě 1.000 Kč a na 3. místě 500 Kč. Úspěšní autoři vybraní v rámci ocenění v kategorii skládaný střešní plášť Tondach získají 1.000 Kč. V celostátním kole obdrží výherci za 1. místo 10.000 Kč, za 2. místo 5.000 Kč, za 3. místo 3.000 Kč a za vybrané projekty v rámci ocenění Tondach 5.000 Kč.

Přihláška, pravidla soutěže a veškeré potřebné informace jsou k dispozici na www.wienerberger.cz.

podle podkladů pořadetele

Čtěte také:
Soutěž o nejlepší projekt potvrdila kvality studentů stavebních oborů – výsledky 11. ročníku