Soutěže

Baumit Life Challenge Award 2018 – hlasujte o evropské fasádě roku a zúčastněte se slavnostního vyhlášení

Mezinárodní odborná porota soutěže Baumit Life Challenge 2018 nominovala 36 finalistů z 325 přihlášených staveb z 27 zemí se zastoupením společnosti Baumit. Ceny budou vítězům předány 14. června 2018 v prostorách Slovenské filharmonie v Bratislavě.

Do finálové fáze vstoupila soutěž na konci března, kdy bylo odbornou porotou, prostřednictvím on-line hlasovacího systému, zařazeno do každé ze šesti kategorií šest nejlepších fasád. Autoři všech 36 nominovaných staveb z řad architektů, developerů a stavebních firem dostanou pozvánku k účasti na závěrečném ceremoniálu Life Challenge Award, kde 13členná porota rozhodne o vítězích jednotlivých kategorií, a především o celkovém vítězi Baumit Life Challenge.

České projekty mezi nominovanými
Česká republika bude ve velkém finále v Bratislavě zastoupena čtyřmi projekty. Vedle pražského bytového komplexu Origami nás bude reprezentovat ve finále také realizace budovy divadla ve Žďáru nad Sázavou, renovace historického domu na Masarykově nábřeží v Praze a Studentský klub pro handicapované studenty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. „Nesmírně nás potěšily čtyři získané nominace pro finále této prestižní soutěže, což dokazuje vysokou úroveň návrhů i celkových realizací staveb v České republice. Bude však velmi zajímavá také konfrontace všech nominovaných projektů s názorem veřejnosti,“ potvrzuje výjimečnost této renomované ankety Ing. Jakub Moc, marketingový ředitel společnosti Baumit.

Hlasování veřejnosti
Zatímco hlasování odborné poroty již rozhodlo o 36 finalistech, veřejnost má možnost hlasovat o nominovaných projektech na Evropskou fasádu roku až do 3. května 2018 do 12 hodin ZDE. Pro výherce v hlasování veřejnosti poskytla firma Baumit hlavní cenu v podobě cestovního poukazu pro dvě osoby na Life Challenge Award 2018 v Bratislavě s ubytováním ve 4hvězdičkovém hotelu a účastí na ceremoniálu Life Challenge Award 14. června 2018.

Pět kategorií, jedna zvláštní cena
Mottem Life Challenge 2018 je „Ohromení strukturou“. Kromě kategorií zahrnujících Samostatný rodinný dům, Bytový dům, Nebytovou stavbu, Projekt zateplení a Rekonstrukci historické budovy je vypsána zvláštní cena pro stavbu s neobvyklou strukturou fasády. Vítězové těchto šesti kategorií získají finanční odměnu ve výši 6600 €. Celkový vítěz se pak může těšit na cenu v hodnotě 9900 €. Výše částek nebyla stanovena náhodně – vychází z faktu, že 66 % jakékoli fasády lze postavit s využitím produktů Baumit.

„V roce 2014 jsme soutěž Baumit Life Challenge poprvé rozšířili na území celé Evropy, aby odrážela nekonečné tvůrčí možnosti, které jsou dnes k dispozici v designu fasádních povrchů a struktur. Nesmírný mezinárodní zájem o toto ocenění ze strany architektů, investorů a realizátorů si vynutil další pokračování v tomto duchu,“ zdůvodnil své rozhodnutí pořádat soutěž Life Challenge Award každé dva roky Robert Schmid, ředitel Baumit Beteiligungen GmbH.

tisková zpráva