Soutěže

Baumit zvolí evropskou Fasádu roku

V 21 zemích, ve kterých společnost Baumit působí, vybrala mezinárodní odborná porota z celkem 237 přihlášených objektů 30 fasád, které se budou ucházet o cenu Baumit Life Challenge Award. Slavnostní večer s předáváním cen proběhne 12. června ve vídeňském MAK – Muzeu užitého umění.
Je nespočet možností, jak se vypořádat s fasádou – a s trochou fantazie a řemeslné zručnosti lze za rozumnou cenu vytvořit jedinečné a expresivní dílo. Současná architektura dává často přednost tvůrčím prvkům, jako jsou hladké plochy, hodně skla a sem tam nějaký ten barevný odstín. K dispozici je však ještě celá řada dalších možností: individuální ztvárnění povrchu a struktury od jemných po hrubé dokážou v kombinaci s nejrůznějšími omítacími technikami dodat fasádě ten správný výraz.
„Prostřednictvím projektu Life Challenge 66 chceme opět oživit onen tvořivý potenciál, ale také řemeslnou zručnost. A to je důvod, proč jsme připravili tuto soutěž,“ vysvětluje Mag. Robert Schmid, jednatel společnosti Baumit Beteiligungen GmbH, co ho vedlo k vyhlášení evropské varianty Fasády roku. „S radostí jsme tuto iniciativu podpořili, protože zde také vidíme obrovský potenciál,“ komentoval Dr. Hubert Mattersdorfer, jednatel společnosti w&p Baustoffe.
Do konce února bylo v pěti soutěžních kategoriích – Rodinný dům, Bytový dům, Nebytový objekt, Tepelná sanace a Historická rekonstrukce – přihlášeno celkem 237 staveb z 21 zemí, ve kterých společnost Baumit působí. Mezinárodní odborná porota složená z 15 renomovaných evropských architektů, nominovaných jednotlivými zeměmi, pak na základě on-line bodovacího systému vybrali 30 objektů ze 13 zemí, které postoupí do finále Life Challenge Award.
Mimo ocenění odborné poroty bude udělena i cena veřejnosti. Vyjádřete svůj názor a zapojte se do on-line hlasování ZDE. Popis a fotografie jednotlivých staveb naleznete tamtéž. Veřejné hlasování končí 31. 5. 2014. O výsledcích bude firma samozřejmě informovat na svých webových stránkách.

tisková zpráva