Soutěže

BEST OF REALTY 2010 – výsledky

Na slavnostním galavečeru byly ve středu 10. 11. v Praze v sále České národní banky vyhlášeny výsledky soutěže Nejlepší z realit – Best of Realty o nejlepší projekty českého realitního trhu za uplynulý rok.
Rozhodovala sedmičlenná odborná porota v čele s dr. Tomášem Drtinou, ředitelem společnosti INCOMA GfK, s. r. o. Členy jury byli respektovaní odborníci z řad Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN), Obce architektů, Asociace hotelů a restaurací, bank, developerů i realitních makléřů.
O ocenění letos usilovalo 25 projektů ve čtyřech základních kategoriích a tři projekty v kategorii Zvláštní cena poroty. Rozhodujícími kritérii při posuzování kvality přihlášených projektů byly výběr lokality, urbanistické a architektonické řešení, kvalita realizace a zejména úspěšnost na realitním trhu. Soutěž jako každoročně probíhala pod záštitou Ministerstva pro místní rozvoj ČR a Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí.
 
Rezidenční projekty
1. místo: Zelené Město (I. etapa), pomezí Prahy 9 a Prahy 3, Zelené Město / Lighthouse Group
Porotci ocenili bezchybné propojení všech atributů moderního bydlení. Podle názoru jury patří Zelené Město k tomu nejlepšímu, co bylo v rezidenčním developmentu hlavního města realizováno.
2. místo: Eko Logické vily Nymburk, Nymburk-Drahelice, Gama Prague development
3. místo: Villa Park Čechovka, Havlíčkův Brod-Stromovka, Villa Park Čechovka
 
Nová administrativní centra
1. místo: Amazon Court, Praha 8, RCP Amazon (SPV developera Europolis Real Estate Asset Management)
Porota cenu udělila za originální vnitřní řešení umožňující nadstandardní pracovní prostředí, za celkovou kvalitu a v neposlední řadě i za vynikající architekturu, díky níž se Amazon Court řadí mezi dominanty Prahy 8.
2. místo: Campus Science Park, Brno, AIG/Lincoln CZ
3. místo: CITY West, Praha 5, FINEP CZ
 
Obchodní centra
1. místo: Olympia Brno – fáze 4, Brno-Modřice, Somerston Olympia CZ
Projekt získal prvenství za naplnění vize formulované již v 90. letech minulého století. Ve spolupráci s renomovanými architekty postupně vyrostl na okraji Brna v několika fázích největší mimopražský nákupně-zábavní komplex v České republice, jehož dosah díky šíři, pestrosti a kvalitě nabídky překračuje hranice Jihomoravského kraje.
2. místo: Fashion Arena Outlet Center, Praha 10, TK Development a LMS/Euro Mall Štěrboholy
3. místo: OC Atrium, Hradec Králové, Amádeus Real Nástupnická
 
Hotely
1. místo: Wellness & spa hotel Augustiniánský dům, Luhačovice, TEKOO Reality
Porota ocenila citlivou revitalizaci novorenesančního objektu, z něhož se stal hotel vyhovující nejpřísnějším měřítkům. Design pokojů i veřejně přístupných prostor splňuje požadavky i velmi náročných hostů.
2. místo: Grand Majestic Plaza, Praha 1, Le-Investment
3. místo: NH Olomouc Congress (**** superior), Olomouc, GEMO Olomouc
 
Zvláštní cenu poroty letos získalo Centrum Černošice ve stejnojmenném městečku v sousedství Prahy. Cena byla udělena za nebývale přiměřené urbanisticko-architektonické řešení, které přispělo k vytvoření živoucího centra Černošic a k výraznému zkvalitnění života jeho obyvatel.
Držitelem ceny „Award for Excellence“, kterou uděluje Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí, se stalo Centrum Paraple za vybudování přístavby Centra, pod jehož realizací je podepsána společnost Trigema Building. Ta se vzdala svého zisku, čímž výrazně snížila náklady na celou stavbu.
Cena čtenářů mediálních partnerů patří karlovarskému projektu Rezidence Královská Vyhlídka (Satpo Development), který soutěžil v kategorii rezidenčních projektů.
wd, tisková zpráva
zdroj foto www.crestcom.cz