Soutěže

Byl vyhlášen další ročník soutěžní přehlídky Pasivní dům

Společnost ABF a Státní fond životního prostředí České republiky ve spolupráci s Centrem pasivního domu vyhlásily v rámci stavebního veletrhu For Arch čtvrtý ročník soutěžní přehlídky Pasivní dům. Soutěž si klade za cíl vyhledat, zmapovat a ocenit nejzajímavější úsporné stavby na území České republiky a je rozdělena do dvou kategorií – Zelená novostavba a Zelená rekonstrukce. Hlásit se do soutěže je možné do 3. prosince 2018 na www.pasivni-dum.cz.

Do soutěže lze přihlásit nejen domy v pasivním či nulovém standardu, ale i další stavby s velmi nízkou energetickou náročností a u rekonstrukcí splňující požadavky programu Nová Zelená úsporám – ať už jde o domy rodinné, bytové, administrativní, nové nebo do úsporné energetické třídy nově zrekonstruované.

Hlasovat pro své favority může také veřejnost, a to na portálu www.pasivni-dum.cz v termínu 17. až 29. ledna 2019. Vyhlášení vítězů se uskuteční 7. února 2019 u příležitosti zahájení veletrhu For Pasiv. Sedmý ročník tohoto veletrhu, zaměřeného na nízkoenergetické, pasivní a nulové budovy, se bude konat ve dnech 7.–9. února 2019 v prostorách výstaviště PVA Expo Praha v pražských Letňanech.

tisková zpráva, wd