Soutěže

CIUR oceněn ministerstvem za ekologický přístup k výrobě izolace

Společnost CIUR byla oceněna Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR za ekologický přístup k výrobě izolace Climatizer Plus®. Získala 2. místo v kategorii Nejlepší výrobek z druhotných surovin v druhém ročníku soutěže Přeměna odpadů na zdroje. Soutěž byla letos rozšířena na sedm kategorií, zapojilo se do ní 171 účastníků a 35 soutěžících postoupilo do užšího výběru.

Cílem soutěže je osvěta směrem k široké veřejnosti o účinném a udržitelném využívání surovinových zdrojů a o potřebě zapojit do procesu přechodu k oběhovému hospodářství všechny věkové kategorie občanů a nejrůznější profese, organizace a instituce.

Generální ředitel společnosti CIUR Mgr. Michal Urbánek převzal cenu z rukou ministra v sídle Senátu Parlamentu České republiky dne 15. 6. 2018. „Ekologickou izolaci Climatizer Plus® vyrábíme již od roku 1991 patentovanou technologií. Máme s ní přes 25 let zkušeností ve 26 zemích světa.  Vážíme si našeho ocenění od MPO za pozitivní přínos k ochraně přírody a zdrojů. Víme, že se na tepelné a akustické vlastnosti naší celulózové izolace můžeme spolehnout a dělíme se o naši důvěru v produkt i se zákazníky, proto nabízíme nejdelší záruku na trhu,“ komentuje ocenění Michal Urbánek.

Celulózová izolace Climatizer Plus® umí zajistit stabilní teplotu v interiéru i v horkých dnech po celou dobu přímého slunečního svitu, je nehořlavá, umí pracovat s vlhkostí a vytvořit tak podmínky pro zdravé vnitřní prostředí, nechává dům „dýchat“ a nepodporuje růst plísní a tvorbu alergenů.

Aplikace izolace Climatizer PlusMinistr průmyslu a obchodu Tomáš Hüner, generální ředitel společnosti CIUR Michal Urbánek, senátor Jiří Cieńcała a náměstek ministra průmyslu a obchodu Eduadr Muřický

V kategorii Nejlepší využití druhotných surovin ve stavebnictví byly oceněny firmy:
1. místo – AZS 98, s. r. o.: Využití asfaltového a betonového recyklátu jako náhrada za přírodní kamenivo;
2. místo – Skanska, a. s.: Stavba dálnice D4 Skalka u Příbrami – využití materiálů z uranových dolů;
3. místo – Adam Rujbr Architects, s. r. o.: Projekt Depozitář pro Východočeské muzeum v Pardubicích;
3. místo – VW Wachal a. s.: Výstavba Depozitáře pro Východočeské muzeum v Pardubicích.

V kategorii Nejlepší projekt s využitím druhotných surovin studentů VŠ zvítězila Pavlína Šebestová z VUT v Brně za práci Autoklávovaný pórobeton na bázi odpadních popelovin a recyklovaného skla (viz Materiály pro stavbu 5/2018).

Více informací o soutěži najdete zde. Katalog 2. ročníku soutěže Přeměna odpadů na zdroje si můžete stáhnout zde.

tisková zpráva, wd