Dřevěné a montované konstrukce, Soutěže

Deska Glasroc H má zlatou medaili v soutěži Výrobek – technologie roku 2013

Speciální stavební sádrokartonová deska Glasroc H získala v soutěži Výrobek – technologie roku 2013 pro architekturu a stavitelství pořádané Českou stavební akademií zlatou medaili. Ocenění udělila odborná porota za výjimečné technické parametry, poskytující spolehlivé řešení pro dlouhodobě vlhké a mokré prostory. 
 
Oproti cementovým deskám, které jsou do vlhkých prostor používány, je Glasroc H přibližně o 30 % lehčí, proto se s ní lépe manipuluje. Kromě toho dosahuje vynikajících hodnot zvukové izolace a nízké míry roztažnosti materiálu. Deska Glasroc H neobsahuje žádný organický komponent, který by mohl představovat živnou půdu pro plísně. vykazuje extrémně nízkou nasákavost a splňuje vysoké nároky na požární odolnost. Glasroc H je tedy vhodným stavebním komponentem například do průmyslových prádelen či velkokapacitních vývařoven, interiérů s trvalým výskytem vody, ke kterým se řadí haly plaveckých bazénů, veřejné sprchy ve sportovních zařízeních a wellness centra, dále do provozů mytých tlakovou vodou, prostor s kolísavou teplotou a vysokou vlhkostí, ale i do míst se zvýšeným rizikem vzniku plísní, jako je ostění střešních oken.
Soutěž Výrobek – technologie roku 2013 pro architekturu a stavitelství vyhlásila již šestým rokem Česká stavební akademie a organizuje ji Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství ve spolupráci s odbornými institucemi z oblasti stavebnictví a průmyslu. Předmětem soutěže jsou tradiční výrobky a technologie pro architekturu a stavitelství nabízené na českém trhu a vhodné k zabudování nebo použití na stavbách včetně jejich interiérů. V letošním ročníku bylo uděleno dvanáct známek kvality a dvě čestná uznání. Výsledky najdete zde.
podle podkladů firmy Saint-Gobain Construction Products CZ, a. s., Divize Rigips
 
Ing. Petr Antl, marketingový ředitel Divize Rigips firmy Saint-Gobain Construction Products CZ, a. s., přebírá cenu