Dřevěné a montované konstrukce, Průmysl a obchod, Soutěže

Desky RigiStabil a stěrka Rimano Glet XL uspěly v soutěži České stavební akademie

Nosná konstrukční deska RigiStabil získala zlatou cenu a bílá přírodní sádrová stěrka Rimano Glet XL dostala bronzovou cenu v soutěži České stavební akademie o Výrobek – technologii roku 2012.
Soutěž vyhlásila již pátým rokem Česká stavební akademie a organizuje ji Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství. Soutěž oceňuje výrobky a technologie pro architekturu a stavitelství nabízené na českém trhu a vhodné k zabudování nebo použití na stavbách včetně jejich interiérů.
 
Konstrukční desky RigiStabil
Nosná konstrukční sádrokartonová deska RigiStabil získala nejvyšší ocenění, zlatou cenu, za své vynikající konstrukční i ekonomické vlastnosti.
RigiStabil je jedinečný stavební materiál, který lze na stavbách všestranně použít. Desku vyvinula ve svém výrobním závodě u Mělníka divize Rigips, Saint-Gobain Construction Products CZ, a. s.
Konstrukční deska RigiStabil je určena do nosných i nenosných konstrukcí nejen v dřevostavbách a unese konzolově zatížení až 80 kg. Deska RigiStabil je doporučena pro výstavbu konstrukcí, které mají vysoké nároky na únosnost, pevnost, mechanickou a protipožární odolnost. Odolává zvýšené vzdušné vlhkosti, která je v koupelnách a kuchyních. Nižší hmotnost desky a ekonomickou výhodnost ocení realizátoři i investoři. Deska je vhodná pro všechny stěnové a stropní konstrukce a je ideálním materiálem pro rekonstrukce. Je možné ji kombinovat s běžným sádrokartonem, protože má stejné rozměry i způsob zpracování.
Na jednoduché opláštění lze lepit standardní obklady při běžné rozteči profilů.
Vlastností desek Rigistabil využívá i nosný panel, který je možné využít pro vnitřní nosné stěny. Základní modulový prvek je tvořen obvodovým rámem s jedním středním sloupkem. Maximální šířka základního modulu je 1250 mm.
Pro obvodové stěny je určen nosný stěnový panel s kombinovaným opláštěním – na vnitřní straně konstrukční deska RigiStabil, na vnější straně sádrovláknitá deska Rigidur.
Sádrokartonová konstrukční deska RigiStabil (DFRIEH2)
● je určena do nosných i nenosných konstrukcí,
● je vhodná pro příčky, předstěny, podhledy a podkroví na dřevěných latích i kovových profilech,
● hodí se k použití i v prostorách se zvýšenou vlhkostí, jako jsou např. koupelny,
● je určena pro zavěšování těžších předmětů – spolehlivě unese konzolově až 80 kg (např. kuchyňské skříňky),
● je určena pro konstrukce se zvýšenými požadavky na mechanickou a protipožární odolnost.
 
 
Sádrová stěrka Rimano Glet XL
Bílá přírodní sádrová stěrka Rimano Glet XL dostala bronzovou cenu za kvalitní přírodní materiál s výhodami široké použitelnosti a snadné zpracovatelnosti.
Rimano Glet XL je na českém trhu unikátní materiál. Je to čistě přírodní sádrová omítka i stěrka v jednom. S produktem je možné pracovat současně jako s podkladovou omítkou i stěrkou pro finální povrchovou úpravu a aplikovat ji v rozmezí 0 až 10 mm. Technologie zpracování „mokré do mokrého“ dovoluje zkrátit pracovní čas a tím i ušetřit peníze. Použití sádrové omítky Rimano Glet XL tedy zrychlí průběh výstavby či rekonstrukce.
Je to ideální produkt pro finální povrchovou úpravu stěn a stropu v interiéru pro jakýkoliv stavební podklad. Vyznačuje se vysokou vydatností.
Finální povrchová úprava se provádí bez celoplošného broušení.
Spojení vlastností sádry a způsobu zpracování umožňuje vytvořit antialergické a zdravé prostředí v interiérech.

podle podkladů firmy Saint-Gobain Construction Products CZ, a. s., divize Rigips