Soutěže

DITON je jedním z vítězů soutěže Nejlepší výrobce stavebnin roku 2012

Společnost DITON, jejíž výrobní závody naleznete ve Stříteži u Jihlavy, v Čeperce u Pardubic a v Paskově, se stala nositelem významného a prestižního titulu Nejlepší výrobce stavebnin roku 2012. Firma, jež má patnáctiletou historii a patří mezi nejvýznamnější výrobce betonových výrobků, se specializuje na výrobu prémiové betonové dlažby a prvků architektury.
Soutěž každoročně vyhlašuje Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR ve spolupráci se Svazem podnikatelů ve stavebnictví v ČR a ÚRS Praha. Toto prestižní ocenění přináší pro každého vyznamenaného vysoce kladné hodnocení jeho práce a jím nabízeného sortimentu. Ocenění pro DITON převzal 10. 10. 2013 při slavnostním vyhlášení v Senátu ČR jednatel společnosti pan Petr Diviš. Předání ceny se odehrálo při setkání podnikatelů v rámci dnů Stavitelství a architektury.
DITON, s. r. o., je za svou činnost v oboru oceňován dlouhodobě. Letošní vítězství není v její historii zdaleka první. V soutěži o nejlepšího výrobce stavebnin se firma postavila na stupínek pro vítěze i v letech 2009 a 2010. Tyto výhry jsou pro každou společnost s ohledem na neustálý propad stavebnictví vysoce prestižní a svědčí o zdravém základu oceněné firmy.
Společnost DITON působí na našem trhu od roku 1999 a od svého založení se díky svému portfoliu výrobků a stylu své práce dostala ve svém oboru mezi hlavní hráče na trhu. Díky propracovanému systému řízení výroby a nejmodernějším technologiím vyrábí firma nejkvalitnější betonovou dlažbu na našem trhu. Mezi výrobky společnosti DITON patří především barevné a tvarově rozmanité betonové dlažby s různě opracovanými povrchy. Ve výrobním programu společnosti je ovšem pamatováno i na další betonový sortiment. Firma má ve své nabídce výrobky zahradní architektury, mezi něž patří plotové tvarovky, svahové tvárnice, obrubníky, palisády. Nově společnost uvedla na trh segment litých betonových výrobků, jejichž vzhled dokáže naprosto věrně imitovat různé typy povrhů, kupříkladu dřevěná prkna.
 
Mezi hlavní hodnoticí kritéria soutěže patřila ekonomická úspěšnost a silná pozice na trhu, energetická náročnost výroby, dosahování kvality výroby, zlepšování životního prostředí a řešení odpadového hospodářství, stav v zavádění systému řízení výroby a výrazná investiční činnost do výrobních závodů a provozů v posledních třech letech. S ohledem na probíhající nelehkou situaci ve stavebnictví porota hodnotila i celkovou zaměstnanost v jednotlivých firmách.
Dle organizátorů soutěže je firma DITON, s. r. o., silná ve všech těchto kritériích a příkladně ukazuje, že i výroba stavebních hmot a materiálů může být ohleduplná k životnímu prostředí, šetrná, a přitom moderní a úsporná.