Soutěže

Dny stavitelství a architektury – 3. října slavnostní setkání v Senátu

Společensky nejprestižnější akcí letošního ročníku Dnů stavitelství a architektury (DSA) bude v pondělí 3. října od 16 hodin Slavnostní setkání v Senátu Parlamentu ČR. Vybraní hosté z oboru stavitelství a architektury se i letos díky záštitě předsedy Senátu Milana Štěcha sejdou ve Valdštejnském paláci.
Pátý ročník projektu DSA provází motto „Lidé budují mnoho zdí, ale málo mostů“. Ve slovech držitele Nobelovy ceny za mír Georgese Pirého je totiž jednoduše obsaženo vše, o co projekt usiluje: představit to nejlepší a nejinspirativnější z oboru odborné i laické veřejnosti a především oslovit a vzbudit zájem té části veřejnosti, která má potenciál stát se z laické odbornou.
V rámci slavnostního setkání v Senátu budou předány ceny v kategorii Nejlepší stavební firma, Nejlepší výrobce stavebnin a Osobnost stavitelství. Budou zde také oficiálně vyhlášeny výsledky a předány ceny 19. ročníku soutěže Stavba roku včetně zvláštních cen a Ceny veřejnosti.
Garantem projektu je SIA ČR – Rada výstavby, která DSA před pěti lety založila. Vstup do Senátu na slavnostní setkání je pouze pro zvané hosty.
tisková zpráva