Soutěže

Do konce ledna můžete hlasovat v soutěžní přehlídce Úsporný dům 2019

Cílem ankety je představit široké veřejnosti moderní české stavby 21. století a ocenit nejlepší úsporné projekty současnosti. V Česku se jich už každoročně postaví stovky, stejně jako energeticky úsporných budov. Až do 31. 1. 2020 probíhá hlasování veřejnosti.

Soutěž zahrnuje domy nové i zrekonstruované, rodinné, bytové i administrativní, nulové, pasivní a energeticky úsporné. Do soutěžní přehlídky se může přihlásit vlastník stavby nebo zástupce (např. projektant, architekt, realizační firma atd.), vždy se souhlasem vlastníka. Všechny přihlášené domy/stavby jsou hodnoceny odbornou porotou. Porotci z přihlášených domů vyberou ty, které postoupí do finále pro hlasování veřejnosti. Odborná porota hodnotí architekturu, konstrukční, technické a technologické řešení domu.

Hlasovat můžete zde.

Soutěžní přehlídka navazuje na předchozí čtyři ročníky soutěžní přehlídky Pasivní dům. Změnou názvu soutěže se pořadatel snaží o zdůraznění, že do soutěže mohou být přihlášeny nejen domy zrekonstruované do pasivního standardu, ale i domy nízkoenergetické splňující podmínky programu Nová zelená úsporám či Operačního programu Životní prostředí.

Vyhlašovateli jsou ABF, a. s., a Státní fond životního prostředí České republiky, oragizátorem je Centrum pasivního domu, z. s.

mi podle podkladů pořadatele