Soutěže

HSF System má další ocenění ze soutěže

Ostravská stavební společnost HSF System získala 1. místo v soutěži Stavba Jihomoravského kraje 2019. Odborná porota soutěže udělila nejvyšší ocenění v kategorii Průmyslové stavby a technologické stavby projektu haly APEX (areál Semmelrock) v Pohořelicích, který realizovala společnost HSF System jako generální dodavatel. Jedná se o novou výrobní a skladovací halu na ploše 10 000 m² pro společnost APEX, která je součástí holandské rodinné společnosti vyrábějící tepelné výměníky používané v energetice a průmyslu. Projektantem stavby byla společnost Uniport CZ, investorem pak společnost Uniport Investment II.

Hala firmy APEX a v PohořelicíchHala firmy APEX a v Pohořelicích

Hala firmy APEX a v PohořelicíchHala firmy APEX a v Pohořelicích

Soutěž Stavba Jihomoravského kraje pořádají Jihomoravské společenství Svazu podnikatelů ve stavebnictví a Jihomoravský kraj. Organizátoři potvrdili letošní silnou účast – do ročníku se totiž přihlásil rekordní počet staveb. Odborná porota poměřovala a hodnotila celkem 46 přihlášených projektů v sedmi kategoriích. Posláním soutěže je představení a propagace zajímavých a kvalitních výstavbových projektů v Jihomoravském kraji. Dalším záměrem pořadatelů je přiblížení nejlepších stavebních děl a jejich tvůrců širší laické i odborné veřejnosti.

Součástí soutěžního klání je i paralelně probíhající studentská soutěž O nejlepší studentskou a doktorskou práci z oblasti stavitelství mezi mladými talenty. Zde letos bylo přihlášeno 17 prací.

podle podkladů společnosti HSF System