Soutěže

ISOVER vyhlásil vítěze studentské soutěže

Divize ISOVER společnosti Saint-Gobain Construction Products vyhlásila vítězné týmy dalšího ročníku národního kola studentské soutěže v návrhu Multi-Komfortního domu. Studenti, kteří se umístili na prvních třech místech, získali kromě finanční odměny 40 000 Kč, 30 000 Kč a 20 000 Kč i možnost reprezentovat ČR na mezinárodním finále, které se bude konat v červnu v italském Miláně. Soutěž je určena pro studenty architektury, designu a stavebnictví nebo jiných oborů z univerzit v zemích, kde se pořádá.

Soutěž je dvoukolová, vítěz národního kola postupuje do mezinárodního finále, které se koná vždy přímo oblasti, pro kterou byl vytvářený architektonický návrh. V minulých letech to tak byl například Dublin, Madrid nebo Dubaj. V letošním roce měli studenti za úkol vytvořit vizi budoucího udržitelného rozvoje oblasti v okolí stanice metra Crescenzago v Miláně, renovovat stávající blok panelových bytových domů a současně navrhnout novou smíšenou zástavbu včetně obytných a veřejných prostorů a služeb.

Odborná porota nejlépe ocenila soutěžní projekty studentů:
1. Iva Jeřábková, Václav Šimeček (ČVUT – FSV)
2. Tomáš Hric, Maroš Galáž (ČVUT – FA)
3. Jiří Trnka, Martin Houska (ČVUT – FSV)

Vítězný tým Iva Jeřábková a Václav ŠimečekVítězný návrh Multi-Komfortního domu

Všichni studenti postupují do mezinárodního kola. Vítězný tým mezinárodního kola navíc kromě finanční odměny, kterou získají všichni ocenění, získá i měsíční stáž v jednom ze tří světoznámých italských architektonických ateliérů.

tisková zpráva, wd