Soutěže

Lasselsberger nejlepším výrobcem stavebnin roku 2017

Společnost Lasselsberger zvítězila v soutěži Nejlepší výrobce stavebnin roku 2017 v kategorii firem s počtem zaměstnanců nad 300. Ocenění převzali 3. října 2018 v pražské Betlémské kapli výrobní ředitel Václav Růžička a ekonomický ředitel Vladimír Buzický. Ocenění potvrzuje pozici lídra trhu ve výrobě stavebních materiálů, důvěru zákazníků k výrobkům RAKO a především velký respekt k dobře odvedené práci zaměstnanců.

Vyhlašovateli soutěže Nejlepší výrobce stavebnin jsou Svaz podnikatelů ve stavebnictví ČR a Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR. Hlavním posláním soutěže je prezentovat důležitou složku stavebnictví – výrobu stavebních hmot a materiálů. Má zviditelnit a prezentovat výrobní firmy, provozy a závody průmyslu stavebních hmot v České republice, jejich progresivní a kvalitní výrobky pro stavebnictví a ukázat odborné i laické veřejnosti, že výroba stavebnin je ohleduplná k životnímu prostředí, šetrná, a přitom moderní a energeticky úsporná. Navíc přináší na trh nové, esteticky i technicky dokonalejší výrobky.

Lasselsberger nejlepším výrobcem stavebnin roku 2017

Výroba stavebnin musí umět reagovat na požadavky současné doby, jako digitalizovat výrobní technologie, přispět k co nejvyšší dosažitelné kvalitě života pro současnou generaci a k vytvoření předpokladů pro život generací budoucích. To byla také kritéria, jež posuzovala odborná porota u přihlášených závodů.

Lasselsberger letos slaví 135 let od založení značky RAKO. Výrobní kapacita činí 28 mil. m² keramických obkladů. Stěžejní výrobní závody jsou v Rakovníku na výrobu keramických obkladaček a v Chlumčanech na výrobu keramických dlaždic. Firma letos úspěšně uvedla do provozu novou velkoformátovou linku na keramické dlaždice v závodě Chlumčany.

tisková zpráva