Soutěže

Mezinárodní studentská soutěž Multi-Komfortní dům Isover 2018 – zadání

Isover vyhlásil zadání dalšího ročníku mezinárodní studentské soutěže v návrhu Multi-Komfortního domu Isover 2018. Studenti, kteří se umístí na prvních třech místech, dostanou kromě finanční odměny 40 000 Kč, 30 000 Kč a 20 000 Kč i možnost reprezentovat ČR na mezinárodním finále, které se bude konat 15.–18. května 2018 v Dubaji.

Soutěž je určena studentům architektury a stavebního inženýrství z vysokých škol ve všech zemích, kde Isover působí. Účastníky mohou být jednotlivci nebo až tříčlenné týmy a každý smí do národního kola soutěže přihlásit pouze jeden projekt v jedné zemi. Letošní zadání cílí na rozvojovou multikulturní oblast v Dubaji. Studie bude zahrnovat návrh polyfunkční zástavby korelující s místní tradicí a reagovat na současné trendy udržitelnosti.

„Soutěž Multi-Komfortní dům Isover mi dala výjimečnou příležitost porovnat moje schopnosti architekta v mezinárodním měřítku. Hodnocení úrovně architektury není jednoduché, ale velmi inspirativní bylo porovnání grafického prezentování projektů napříč soutěžícími. Mnoho nově vzniklých přátelství držíme s kolegy dodnes a dokonce se občas i navštívíme.  Díky soutěži jsem navázal spolupráci s Isoverem a nakonec i dostal nabídku pracovní pozice,“ říká Ing. arch. Josef Hoffmann, spoluautor českých vítězných projektů z let 2015 a 2016.

Bližší informace o soutěži jsou k dispozici ZDE a na mezinárodních stránkách k soutěži www.isover-students.com, kde zájemci najdou přehledné informace i o předešlých ročnících soutěže.

tisková zpráva