Soutěže

Nejlepší výrobce stavebnin a Stavební firma roku 2021

Svaz podnikatelů ve stavebnictví ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR vyhlásil výsledky soutěží Nejlepší výrobce stavebnin roku 2021 a také Stavební firma roku 2021. Zástupci stavebních firem a organizátoři se setkali na jubilejním patnáctém předávání, které se konalo 25. října v sídle Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství na Václavském náměstí v Praze. Vítězové byli vybráni porotou na základě pečlivého posouzení kritérií uvedených v přihlášce.

Před samotným vyhlášením vítězů si všichni zúčastnění užili dechberoucí vystoupení operní pěvkyně – mezzosopranistky Edity Adlerové, která svými španělskými rytmy příjemně odstartovala slavnostní atmosféru jubilejního patnáctého ročníku.

Letošní ročník byl v duchu bilancování, úvodním slovem všechny přítomné přivítal Jiří Nouza, prezident Svazu podnikatelů ve stavebnictví a připomněl vývoj tohoto odvětví od stavitelského boomu v devadesátých letech až po aktuální nelehkou dobu. Avšak podotknul, že právě nesnadná situace přeje inovacím a novým postupům. Zdůraznil také akutní potřebu rozvoje Stavebnictví 4.0 – tedy jeho digitalizace, automatizace a robotizace.

Předávání cen se tak neslo v duchu vzájemné podpory a snad již pozitivních vyhlídek do budoucna. Drtivá většina oceněných také zdůraznila osobní i psychickou vzpruhu, kterou pro ně a jejich firmy ocenění představuje, zvláště pak v aktuální neutěšené situaci.

Nezbývá než poděkovat všem soutěžícím za účast. Výhercům gratulujeme a všem zúčastněným společnostem přejeme hodně firemního úspěchu a doufáme, že se s nimi potkáme i v dalších ročnících těchto tradičních soutěží.

Vítězové soutěže Nejlepší výrobce stavebnin roku 2021

Kategorie do 350 zaměstnanců
Kámen a písek, spol. s r.o.

Kategorie nad 350 zaměstnanců
HELUZ cihlářský průmysl, v.o.s.

V případě společnosti HELUZ cihlářský průmysl porota ocenila nejen inovace, které firma v posledních letech představila, jako například z výroby připravenou tekutou maltu HELUZ SIDI, PŘEKLAD HELUZ FAMILY 3in1 nosný se schránkou na venkovní stínicí techniku či akustickou cihlu HELUZ AKU KOMPAKT 21 broušená s vloženou izolací, ale i za program vzdělávání. Jedná se zejména o jedinečný projekt pro budoucí stavební profesionály, interaktivní příručku STAWEBNICE pro studenty a učitele středních průmyslových škol a středních odborných učilišť stavebních.

Cenu pro společnost HELUZ převzal obchodní a marketingový ředitel Ing. Petr Porubský

Cena MPO
DITON s.r.o.

Cena SPS
Wienerberger s.r.o.

Cenu za společnost Wienerberger převzal obchodní ředitel Roman Busta

Cena poroty
KRONOSPAN OSB, spol s.r.o.

Cena časopisu Stavebnictví
Lias Vintířov, lehký stavební materiál k.s.

Čestné ocenění za 10 nominací v soutěži
Xella CZ, s.r.o.

Diplom za čestné ocenění pro společnost Xella CZ za 10 nominací za posledních 15 let převzal marketingový ředitel Xella CZ Luděk Suchomel. „Ocenění v tomto bilancujícím ročníku soutěže potvrzuje, že Xella si dlouhodobě udržuje vysokou úroveň nabídky stavebních produktů a služeb. Naši zákazníci a partneři z řad investorů, projektantů, architektů a realizačních firem si kontinuitu v kvalitě, sortimentu a špičkových službách cení a jsme rádi, že tuto naši snahu dokladuje i letošní čestné ocenění.“

Xella získala čestné ocenění v soutěži Nejlepší výrobce stavebnin 2021

Čestné ocenění za 15 nominací v soutěži
BAUMIT, spol. s r.o.

Čestné ocenění za 15 nominací v soutěži
P-D Refractories CZ a.s.

Vítězové soutěže Stavební firma roku 2021

Kategorie malá stavební firma
EKOkonstrukce, s.r.o.

Kategorie malá stavební firma
Prokonstrukt s.r.o.

Kategorie střední stavební firma
HSF System a.s.

Kategorie velká stavební firma
Metrostav a.s.

podle podkladů pořadatele
Foto: Martin Kubica