Soutěže

Nominace na titul Best of Realty – Nejlepší z realit

Začátkem září uzavřel pořadatel soutěže společnost BEST OF REALTY příjem přihlášek do letošního, 13. ročníku. Sedmičlenná odborná porota pak na svém prvním zasedání vybrala celkem 23 projektů, které si letos ve své kategorii zaslouží být nominovány do soutěže o titul Best of Realty – Nejlepší z realit.
V čele poroty soutěže stojí Ing. Kamil Kosman, předseda dozorčí rady Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN). Členy jsou respektovaní odborníci reprezentující profesní sdružení, developery, realitní agenty, architekty i banky. V letošním roce budou čtyři kategorie: Nová administrativní centra, Rezidenční projekty, Hotely a Zvláštní cena poroty. Množství přihlášených projektů se oproti předchozím letům snížilo; kvalita těch, které odborná porota vybrala mezi nominované, je však velmi vysoká, srovnatelná s předchozími ročníky soutěže.
„Trh obchodních center stagnuje a ani do rekonstrukcí kancelářských budov se v současné době developeři příliš nepouštějí. To je důvodem, proč v letošním ročníku soutěže nebudou tyto dvě kategorie hodnoceny,“ říká Jana Hrabětová, ředitelka soutěže.
 
Nominace Rezidenční projekty:
Barevné Letňany, Praha 9
Rezidence Bertramka, Praha 5
Rezidence Korunní, Praha 10
ARCADIA, České Budějovice
Britská čtvrť I, Praha 13
Rezidence Švédská, Praha 5
Azalea Projekt, Praha 9
Klínovec Meadows, Loučná pod Klínovcem
Ostravská brána, Moravská Ostrava
Bytový dům U Váhy, Praha 8
Kamechy II. etapa, Brno – Bystrc
Rezidence Dívčí hrady, Praha 5
Kilián, Kvilda
 
Nominace Nová administrativní centra:
Spielberk Office Centre – IQ Buildings, Brno
Honeywell Office Campus, Brno
Main Point Karlín, Praha 8
Lyra Office Building, Praha 5
 
Nominace Hotely:
Davidův mlýn, Staré Těchanovice
Relax centrum Kolštejn, Branná
Chateau Herálec, Herálec
Hotel MIURA, Čeladná
Wellness hotel Horal, Velké Karlovice
Alexandria Spa & Wellness hotel, Luhačovice
 
Zvláštní cenu poroty získá projekt, který se v uplynulém období výjimečným způsobem zasloužil o rozvoj českého realitního trhu či jinak obohatil trh a českou architekturu. Svou speciální cenu tradičně udělí také Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí. Stejně jako vloni bude udělena i laická Cena čtenářů. Svůj hlas oblíbenému projektu bez ohledu na kategorii je možné od pátku 7. října udělit prostřednictvím webové stránky soutěže (www.bestofrealty.cz).
 
Vyhlášení výsledků a předání ocenění nejlepším projektům proběhne ve středu 9. listopadu 2011 na slavnostním galavečeru v Kongresovém sále České národní banky (bývalá Plodinová burza) v Praze.
tisková zpráva