Soutěže

Nová studentská soutěž pro lepší zacházení s vodou

Nadace Partnerství vyhlásila 1. října 2012 pod záštitou ministra školství novou soutěž „Pro vodu – cena Nestlé za inovativní projekty hospodaření s vodou“. Studenti středních, vyšších odborných a vysokých škol v ní budou mít příležitost získat finanční odměnu za netradiční návrhy, jak lépe hospodařit s vodou v budovách, v obcích či v krajině. Uzávěrka přihlášek je 12. února 2013. Tři vítězné návrhy obdrží 30 tisíc korun.
Vodou určenou k pití zbytečně plýtváme na splachování WC, zalévání zahrady, umývání auta apod. Cílem soutěže je proto najít netradiční řešení, jak s vodou lépe zacházet, jak ji šetrně čistit a recyklovat. Do soutěže patří také projekty, které se zaměřují na zvýšení schopnosti krajiny zadržovat vodu a tak umožňují předcházet riziku sucha i povodní. Hlavními kritérii úspěchu bude přínos a inovativnost projektu, ale také zároveň zhodnocení jeho rizik a nevýhod i kvalitní zpracování přihlášky a příloh.
Soutěže se mohou účastnit týmy složené z jednoho až tří členů. Kromě studentů je soutěž přístupná také čerstvým absolventům, kteří školu ukončili v roce 2012.
Podrobnější informace o soutěži jsou dostupné na www.soutezprovodu.cz.
tisková zpráva