Soutěže

O titul Best of Realty – Nejlepší z realit 2019 usilují více než čtyři desítky projektů

Do své další fáze vstoupil 21. ročník soutěže Best of Realty – Nejlepší z realit. V září uzavřel pořadatel soutěže společnost Best of Realty příjem přihlášek a odborná porota na svém prvním zasedání nominovala projekty, které se budou v jednotlivých kategoriích ucházet o titul Best of Realty – Nejlepší z realit 2019. Vyhlášení výsledků a předání ocenění těm nejlepším proběhne v úterý 12. listopadu na slavnostním večeru ve Foru Karlín v Praze 8.

V čele devítičlenné odborné poroty soutěže, považované v tuzemsku za nejprestižnější v oboru, stojí Dr. Tomáš Drtina (GfK Czech). Jury se již tradičně skládá ze zástupců Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN), bankéřů, realitních makléřů a reprezentantů poradenských společností. S ohledem na letošní novou soutěžní kategorii – Environmentálně šetrný projekt – je členkou poroty také zástupkyně České rady pro šetrné budovy.

Projekty soutěží v pěti základních kategoriích: Rezidenční projekty, Nová administrativní centra, Obchodní centra, Hotely a Průmyslové a skladové areály. Vedle titulů z výše uvedených kategorií získá Zvláštní cenu poroty projekt, který se v uplynulém období výjimečným způsobem zasloužil o rozvoj českého realitního trhu či jinak obohatil trh a jeho prostředí. Svou speciální cenu Award for Excellence vyhlásí a udělí také Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí. Jako každoročně bude udělena i laická cena – Cena čtenářů. A v neposlední řadě k těmto všem speciálním oceněním přibývají letos další dvě: Síň slávy a Environmentálně šetrný projekt.

„Největší počet uchazečů o respektovaný titul je již tradičně mezi rezidenčními projekty. A také letos je tato kategorie rozdělena na dvě, a to podle jejich rozsahu: do 50 bytových jednotek a od 51 jednotek,“ říká Jana Hrabětová, ředitelka soutěže.

Přehled všech projektů soutěžících v jednotlivých kategoriích je od 22. října 2019 uveřejněn na webu soutěže www.bestofrealty.cz. Svůj hlas oblíbenému projektu bez ohledu na kategorii je možné udělit prostřednictvím webové stránky soutěže od 22. října.

tisková zpráva, wd