Soutěže

Od ledna startuje anketa Střecha roku

Která značka tašek je nejlepší? Kdo vyrábí nejkvalitnější tašky? Která střešní okna jsou nejlepší? Jakou tepelnou izolaci vybrat pro zateplení střechy? U koho z prodejců střešních materiálů nakupovat? Jaký okap, komín či asfaltový pás si vybrat? Na tyto a ještě další otázky má odpovědět anketa Střecha roku.
S nápadem přišel Ing. Vítězslav Joura; kvůli anketě založil s přáteli občanské sdružení Střecha roku, které je pořadatelem ankety. Snahou je na základě oficiálních informací určit, které značky nebo výrobky patří v daných kategoriích mezi nejkvalitnější, které jsou u nás k dostání, pomoci stavebníkům a usnadnit jim rozhodování při volbě střešních výrobků. V anketě nebudou vybírány a vyhlašovány střechy, nýbrž nejlepší střešní materiály (výrobce a značky), které se k zastřešení používají. Hlasování je sice veřejné (účastnit se může každý), ale nejdůležitější budou hlasy profesionálů – pokrývačů, tesařů, klempířů, izolatérů atd., kteří se střešními materiály pracují a vědí, jaké materiály jsou kvalitní, vydrží a jsou za dostupné ceny.
Hlasovat se bude v kategoriích:
– Betonová střešní krytina
– Pálená střešní krytina
– Asfaltové střešní šindele
– Plechová střešní krytina
– Asfaltové pásy
– Hydroizolační střešní fólie
– Střešní krytina
– Střešní okno
– Tepelná izolace
– Podstřešní fólie
– Okap
– Komín
– Prodejce střešních materiálů
– Střešní výrobek roku
– Česká střecha roku
 
V kategorii Střešní výrobek roku se bude hlasovat o daných produktech nebo výrobkových řadách jednotlivých výrobců. Výrobci do této kategorie můžou své výrobky přihlásit, ale jinak sem pořadatel zařadil všechny výrobce pohybující se na českém trhu. O nich se bude následně hlasovat. V kategorii Česká střecha roku bude vyhlášen ten výrobce, případně značka střešních výrobků, který získá nejvíce hlasů napříč všemi 14 kategoriemi, a to od všech hlasujících.
Až do konce tohoto roku se do soutěže Střecha roku mohou přihlašovat výrobci. Se začátkem roku 2014 bude na stránkách www.strecharoku.cz spuštěn odkaz, který po kliknutí přesměruje na stránky nezávislé výzkumné agentury Mediaresearch, kde bude umístěn on-line dotazník, v němž budou moci všichni hlasovat. Takto to bude možné do 31. 3. 2014. Pak bude link stáhnut a agentura Mediaresearch anketu zpracuje. Během Stavebních veletrhů v Brně pak budou výsledky slavnostně vyhlášeny.
„Se soutěží Střecha roku jsou spojené relativně velké náklady, takže není možné celou soutěž pořádat úplně zdarma,“ říká Vítězslav Joura a pokračuje: „Navíc se jedná o anketu, která je naprosto nezávislá a finančně nikým nepodporovaná, a to je důvod, proč dáváme firmám možnost zaplatit poplatek nikoliv za přihlášení do této kategorie, ale proto, aby mohly získat výstupy marketingového šetření, které bude během soutěže provedeno. Kromě toho samotné ocenění Střecha roku pak bude mít při výběru střešních materiálů u investorů zcela jistě velkou váhu.“
tisková zpráva, wd