Soutěže

Páté kolo soutěže SUSO – výsledky

Páté kolo Soutěžní přehlídky stavebních řemesel SUSO proběhlo ve dnech 18. a 19. května 2012 na Výstavišti České Budějovice při výstavě Hobby 2012. Soutěžilo zde 7 družstev truhlářů a 6 zednických týmů z celkem 9 škol.
Do celorepublikového finále při veletrhu FOR ARCH 2012 postupují z celkového počtu 26 soutěžících vítězní truhláři Martin Mertlík a Radim Bartoš ze SOU Lišov a Václav Fakan a Martin Plincner z ISŠ Rakovník, kteří obsadili druhé místo. Ze zednických týmů do finále poputují vítězové Radek Rafaj a Martin Dušánek ze SPŠ strojní a stavební v Táboře a s druhou příčkou Filip Pojer a Ondřej Baloun ze SOU stavební v Plzni.
Pro tři studentky zahradnické tvorby z VOŠ a SŠ zemědělské školy Benešov bylo páté soutěžní kolo SUSO příležitostí, jak mohou představit modelování projektů zahrad ve 3D formátu. Nejen jim však soutěž poskytla podmínky k rozvoji oboru. Jeden chlapec z Dětského domova a základní školy Horní Planá si vyzkoušel truhlářské řemeslo a s sebou si za to odvezl ceny, které do klání věnovala společnost Stanley.
 
Výsledky
Obor truhlář:
1. místo
Martin Mertlík, Radim Bartoš
SOU Lišov
2. místo
Václav Fakan, Martin Plincner
ISŠ Rakovník
3. místo
Martin Bohuslávek, Jakub Vavřík
SPŠ strojní a stavební Tábor
 
Obor zedník:
1. místo
Radek Rafaj, Martin Dušánek
SPŠ strojní a stavební, Tábor
2. místo
Filip Pojer, Ondřej Baloun
SOU stavební, Plzeň
3. místo
Jiří Roučka, Josef Jakš
SŠ Vimperk
 
Více informací naleznete na www.suso.cz.
tisková zpráva