Soutěže

POROTHERM DŮM BRICK AWARD 2011–2012 – cena veřejnosti

Dne 25. dubna 2012 v 11 hodin byla na veletrhu IBF v expozici společnosti Wienerberger předána Cena veřejnosti soutěže POROTHERM DŮM BRICK AWARD 2011–2012 – Cihla v 21. století, kterou uděluje časopis Stavebnictví.
V internetovém hlasování, které probíhalo od 1. února do 31. března 2012, získal prvenství Rodinný dům v Droždíně, jehož autory jsou Ing. arch. Jan Polách a Ing. Robert Bravenec. Hlasovalo pro něj 496 lidí. Je to již druhé ocenění, které tento rodinný dům v soutěži POROTHERM DŮM BRICK AWARD 2011–2012 získal. Generální ředitel společnosti Wienerberger jej totiž ocenil Zvláštní cenou.
Už na pohled se jedná o velmi příjemný rodinný dům vyjadřující pohodu pohodlného života čtyřčlenné rodiny. Dispozice je jednoduchá, přehledná, účelně členěná, propojující obytný prostor s terasami a zahradou.
Václav Chaloupecký,
sekretář soutěže
Rodinný dům v DroždíněCenu Ing. arch. Janu Poláchovi (uprostřed) předávali za časopis Stavebnictví Daniel Doležal (druhý zprava), za společnost Wienerberger ředitel prodeje a marketingu Ing. Roman Busta (druhý zleva) a vedoucí marketingu Ing. Martin Sochor (vpravo) a sekretář soutěže Václav Chaloupecký (vlevo)