Informace výrobců, Soutěže

Registrace do soutěže VELUX International Award 2022 je zahájena

Společnost VELUX Group zve studenty architektury z celého světa k účasti v soutěži International VELUX Award na téma „Světlo zítřka“. Soutěž oslaví v roce 2022 již 10. výročí a dosud se do ní zapojily desítky tisíc studentů se zajímavými projekty zaměřenými na denní světlo z více než 800 škol ve více než 100 zemích světa.

Od roku 2004, kdy byla cena International VELUX Award pro studenty architektury poprvé vyhlášena, se rozrostla do pravděpodobně největší soutěže pro studenty architektury – architekty, kteří budou projektovat stavby budoucnosti.

Cena vyzývá studenty, aby zkoumali roli denního světla v architektuře a inspirovali další k novým nápadům. Cílem této ceny je povzbudit studenty k hlubšímu pochopení přirozeného světla jako stále aktuálního zdroje energie, světla a života.

Studenti – v týmech nebo jednotlivě – jsou vyzváni k práci na projektech v jedné ze dvou kategorií: „Denní světlo v budovách“ a „Zjišťování možností denního světla“.Zvláštností této ceny je, že oceňuje roli učitele v projektech – jedna cena je určena i pro učitele nebo mentory.

V každém z pěti světových regionů budou vybráni dva regionální vítězové, kteří budou pozváni na Světový festival architektury v Lisabonu v prosinci 2022. Mezi vítězné studenty a učitele bude rozděleno až 30 000 eur.

Zaregistrujte se

Registrace je otevřena od 1. září 2021 do 1. dubna 2022.

Zájemci z řad studentů se musí registrovat individuálně – uvést jméno, e-mailovou adresu, název školy a zemi. Poté by měli sestavit svoje týmy, spojit se se svými učiteli a začít přemýšlet o svých projektech a rozvíjet je.

Pro podání projektu do 15. června 2022 je nutná registrace. Zaregistrujte se zde.

Důležité termíny:
1. září 2021 Zahájení registrace
1. dubna 2022 Ukončení registrace
15. dubna 2022 Lhůta pro dotazy
15. dubna 2022 Zahájení podávání žádostí
15. června 2022 Termín pro podávání žádostí; nahrání projektu
Červenec 2022 Zasedání poroty a hodnocení všech předložených projektů
Srpen 2022 Vyhlášení regionálních vítězů
Prosinec 2022 Prezentace a vyhlášení vítězů na Světovém festivalu architektury

Stručný popis ceny a informace o tom, jak se zúčastnit soutěže International VELUX Award 2022, najdete na adrese daylightandarchitecture.com/iva/.

Sledujte cenu International VELUX Award na Instagramu a Facebooku, kde najdete všechny novinky a aktualizace.

Zdroj inspirace

Cena International VELUX Award je součástí komunity DAYLIGHT & ARCHITECTURE, kterou spravuje společnost VELUX. Webové stránky daylightandarchitecture.com shromažďují jedinečný obsah vytvořený architekty, novináři a výzkumníky a nabízejí bohatou knihovnu natočených přednášek, rozhovorů a článků o denním světle.

Obsah je cenný zejména pro studenty architektury, kteří se zapojí do soutěže International VELUX Award, protože mohou nacházet inspiraci a rozšiřovat si znalosti o významu denního světla pro náš každodenní život, pohodu a zdraví.

Sledujte DAYLIGHT & ARCHITECTURE na Instagramu, abyste získali aktuální informace o novinkách a událostech, a buďte první, kdo se přihlásí na nadcházející Rozhovory o denním světle.

Představení ceny International VELUX Award

Hlavním tématem ceny International VELUX Award 2020 pro studenty architektury je „Světlo zítřka“. Tato cena, která byla založena v roce 2004 a je vyhlašována jednou za dva roky, se snaží nacházet budoucnost pro denní světlo v zastavěném prostředí tím, že inspiruje přední světové architekty budoucnosti k tvůrčímu zkoumání témat denního světla v budovách a zjišťování možností denního světla.

Cena je organizována v úzké spolupráci s Mezinárodní unií architektů (UIA) a Světovým festivalem architektury (WAF) a je uznávána následujícími vzdělávacími organizacemi: Evropskou asociací pro architektonické vzdělávání (EAAE), Americkým institutem studentů architektury (AIAS), Konsorciem výzkumných center architektury (ARCC) a Asociací vysokých škol architektury (ACSA).

podle podkladů společnosti VELUX