Soutěže

Saint-Gobain Construction Products CZ, Divize Isover vyhlašuje čtvrtý ročník mezinárodní přehlídky Energy Efficiency Best of Awards 2013

Isover podporuje výstavbu a rekonstrukce staveb v nízkoenergetickém a pasivním standardu, a proto vyhlašuje přehlídku Energy Efficiency Best of Awards 2013. Jedná se o mezinárodní přehlídku energeticky úsporných projektů, soutěžící jsou z patnácti evropských zemí.
Přehlídka je určena pro architekty a projektanty či realizační firmy, podílející se na vytvoření originálního projektu z oblasti nové výstavby či rekonstrukce, a to jak v rámci bytové, tak nebytové výstavby. Cílem přehlídky je odměnit nejúspěšnější projekty v Evropě s důrazem na tvůrčí a inovativní způsoby, prostřednictvím kterých bylo dosaženo požadované energetické úspornosti stavby.
Přihlašovací formulář musí obsahovat veškeré informace a všechny dokumenty požadované pro účast. Dokumentace musí být zaslána elektronicky (po registraci na www.isover-eea.com do svého vytvořeného profilu) nebo poštou do 30. 9. 2012 na adresu: Saint-Gobain Construction Products CZ, a. s., Divize ISOVER, Marketing – EEA 2013, Počernická 272/96, 108 03 Praha 10.
V národním kole přehlídky budou vyhlášeny tři vítězné projekty, jejichž přihlašovatelé obdrží finanční odměnu ve výši 50 000 Kč (1. místo), 30 000 Kč (2. místo) a 20 000 Kč (3. místo). Navíc budou tito tři výherci pozváni na slavnostní vyhlášení mezinárodního kola v irském Dublinu. Vítězné projekty budou uveřejněny v prestižní publikaci ISOVER Best of Book 2013.
Hlavním hodnoticím kritériem bude výše energetické úspory u novostaveb či snížení spotřeby energie u rekonstrukcí daných stavebních projektů, jejich technická řešení a originalita. Projekty v přehlídce budou hodnoceny nezávislou porotou složenou z odborníků z oblasti nízkoenergetické a pasivní výstavby: Ing. Šárka Šilarová – předsedkyně poroty (Katedra konstrukcí pozemních staveb, Fakulta stavební ČVUT v Praze), Ing. Jan Bárta (Ředitel Centra pasivního domu), Ing. Roman Šubrt (Energetický auditor, ag. Energy Consulting, o. s.), Ing. arch. Mojmír Hudec (Atelier designu ELAM Brno), Ing. Karel Sedláček, Ph.D. (Saint-Gobain Construction Products CZ, a. s., Divize Isover).
Více informací včetně podrobných pravidel a přihlašovacího formuláře naleznete na webových stránkách přehlídky www.isover-eea.com www.isover.cz/eea-2013.
tisková zpráva