Soutěže

Soutěž/anketa Realitní projekt roku 2017 – výsledky

Realitní projekt roku 2017 je kombinací celostátní soutěže o nejlepší projekt a ankety o nejoblíbenější projekt. Reflektuje různorodost kvality, klade si za cíl zviditelnit kvalitní české developerské projekty, které jsou momentálně na trhu. Ocenění se udělují v jednotlivých regionech a ve třech soutěžních kategoriích: Cena odborné poroty, Cena architektů a Cena veřejnosti. Pořadatelem soutěže je společnost Conventia, která se zabývá organizováním konferencí, seminářů a diskusních setkání.

Do soutěže mohou být přihlášeny pouze rezidenční projekty rodinných nebo bytových domů (ve smíšených projektech musí zabírat plocha určená k rezidenčním účelům nejméně 70 % z celkové užitné plochy). Projekty se musí nacházet pouze na území ČR. Slavnostní vyhlášení soutěže proběhlo u příležitosti Realitního kongresu 2017, který se konal v kongresovém hotelu Clarion v Praze 13. 11. 2017.

Členové odborné poroty jsou vybráni z řad realitních odborníků a architektů. Realitní odborníci posuzují zejména tržní, praktické a kvalitativní předpoklady projektu pro jeho ocenění. Mezi nejdůležitější sledovaná kritéria patří: lokalita, cena za metr čtvereční a prodejnost projektu ve vztahu na tržní ceny v dané oblasti, standardy projektu, marketing, a další aspekty. Porota architektů posuzuje zejména kvalitu architektonického zpracování a začlenění projektu do stávající zástavby. Složení poroty je z rozhodnutí pořadatele tajné. Cena veřejnosti je výsledkem internetového hlasování.

Celkový počet oceněných objektů je letos 61. Výsledky najdete zde.

wd