Soutěže

Soutěž Best of Realty – Nejlepší z realit 2017 – nominace

Do své další fáze vstoupil již 19. ročník soutěže Best of Realty – Nejlepší z realit. V září uzavřel pořadatel soutěže společnost Best of Realty příjem přihlášek do letošního ročníku. Odborná porota pak nominovala více než čtyři desítky projektů, které se letos budou v jednotlivých kategoriích ucházet o respektovaný titul. Vyhlášení výsledků a předání ocenění těm nejlepším proběhne v úterý 7. listopadu 2017 na slavnostním večeru v Kongresovém centru České národní banky v Praze 1.

Soutěž se již tradičně koná pod odbornou záštitou Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí, sdružující významné osobnosti české developerské scény a souvisejících oborů. Rozhodujícími kritérii při posuzování kvality přihlášených a následně soutěžících projektů jsou vždy výběr lokality, urbanistické a architektonické řešení, kvalita realizace a úspěšnost na trhu nemovitostí; ocenění se tak může dočkat jen projekt, který oproti ostatním přináší výraznou přidanou hodnotu.

V čele osmičlenné odborné poroty soutěže stojí Ing. Pavel Kühn (Česká spořitelna – Erste Corporate Banking). Jury se skládá ze zástupců Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí (ARTN) a dalších profesních sdružení, agentur pro výzkum trhu, bankéřů, koncových uživatelů nemovitostí, realitních makléřů a poradenských společností.

Nominovaní budou soutěžit v pěti základních kategoriích: Rezidenční projekty, Nová administrativní centra, Obchodní centra, Hotely a Průmyslové a skladové areály.

„Současnou situaci na tuzemském realitním trhu odráží fakt, že stejně jako loni nebyla ani letos otevřena kategorie Rekonstruované kanceláře. Naopak oproti loňsku se mezi soutěžní kategorie vrátila obchodní centra, kde se již naplno projevuje sílící trend investic do stávajících center, z nichž některá procházejí významným rozšířením a modernizací. Vedle toho samozřejmě vznikají i nová obchodní centra, byť se v tomto segmentu již trh blíží ke své saturaci,“ komentuje projekty usilující o titul Jana Hrabětová, ředitelka soutěže.

V úvodu galavečera budou v krátkém filmu prezentovány všechny projekty soutěžící v letošním ročníku soutěže o tento prestižní titul. Poté budou představeny užší nominace a následně vyhlášeny a oceněny vítězné projekty. Vítězové a ocenění již tradičně převezmou z rukou porotců a zástupců partnerů soutěže originální skleněné trofeje a pamětní tabulky.

Vedle titulů z výše uvedených kategorií získá Zvláštní cenu poroty projekt, který se v uplynulém období výjimečným způsobem zasloužil o rozvoj českého realitního trhu či jinak obohatil trh a jeho prostředí. Svou speciální cenu tradičně udělí také Asociace pro rozvoj trhu nemovitostí. Stejně jako vloni bude udělena laická cena – Cena čtenářů. Svůj hlas oblíbenému projektu bez ohledu na kategorii je možné od 5. října udělit prostřednictvím webové stránky ZDE. V této kategorii je – podobně jako v případě Zvláštní ceny poroty a Ceny ARTN – udělována pouze jedna cena pro vítěze.

Přehled všech nominovaných projektů najdete zde.

tisková zpráva, wd