Beton, Soutěže

Soutěž CEMEX Förderpreis Beton Central Europe 2020

Výzkumní pracovníci i praktikové z České republiky, Německa a Polska mohou do 30. dubna 2020 posílat své inovativní projekty, které mají potenciál ovlivnit budoucnost betonu a cementových kompozitů ve stavebnictví. Společnost CEMEX vypsala odměnu pro vítěze ve výši 10 000 eur. O výherci odměny rozhodne nezávislá porota složená z univerzitních pedagogů zabývajících se výzkumem stavebních materiálů.

Cena za technologický a vědecký přínos CEMEX Förderpreis Beton se těší mezi odborníky na technologie betonu velkému uznání a stala se předním oceněním v oblasti výzkumu stavebních materiálů. Letošní 19. ročník soutěže CEMEX Förderpreis Beton má poprvé nadnárodní rozměr, a tak se původní název CEMEX Förderpreis Beton změnil na CEMEX Förderpreis Beton Central Europe. Rozšíření do České republiky a Polska odráží mezinárodní přístup společnosti CEMEX. Mezinárodní charakter cen má dopad také na složení poroty. Vedle zkušených a uznávaných odborníků z německých univerzit se jako členy poroty CEMEX Förderpreis Beton Central Europe podařilo získat rovněž vynikající odborníky na stavební materiály z Polska a České republiky.

„Věřím, že tato soutěž přispěje k lepšímu povědomí o významu betonu jak mezi odbornou, tak i laickou veřejností. Zároveň umožní českým absolventům srovnání výsledků výzkumu v mezinárodním kontextu a tím otevře nové možnosti pro vzájemnou další spolupráci,“ říká člen poroty doc. Ing. Karel Dvořák, Ph.D., z VUT v Brně.

Podmínky soutěže
Soutěžní projekt musí být vypracován v angličtině nebo v národním jazyce (češtině, němčině nebo polštině). Nesmí být starší než dva roky a musí být zpřístupněn odborné veřejnosti. Do soutěže se nemohou zapojit vyučující technických vysokých škol, univerzit a fakult aplikovaných věd. Vyřazeny jsou rovněž práce, v nichž jsou tito vyučující uvedeni jako spoluautoři. Organizátoři si vyhrazují právo ve výjimečných případech rozdělit cenu mezi dva vítěze.

Vítány jsou zejména projekty zaměřené na praktické využití. K hlavní projektové dokumentaci je třeba přiložit návrh aplikace, tedy jak budou hlavní poznatky práce uvedeny do výroby, a to s přihlédnutím k produktům a službám společnosti CEMEX. Vítězný projekt a návrh aplikace představí jejich autor na vědeckých a technických akcích pořádaných společností CEMEX.

Chcete se zapojit do této soutěže? Zašlete nám svůj příspěvek v digitální podobě do 30. dubna 2020 na adresu:
CEMEX Deutschland AG
Peter Lyhs
Frankfurter Chaussee
D-15562 Rüdersdorf
Germany
peter.lyhs@cemex.com
Telefon: +49 33638 541220

tisková zpráva, wd