Soutěže

Soutěž KM BETA pro projektanty o Pohár plný vína – výsledky

Dne 13. září 2012 proběhlo na zámku v Čejkovicích slavnostní vyhlášení prestižní projektantské soutěže Pohár plný vína, kterou už posedmé pořádala společnost KM Beta. Sto lahví kvalitního moravského vína a k tomu zájezd v hodnotě 10 tisíc korun dle vlastního výběru získal za nejlepší realizovaný projekt Ing. arch. Ladislav Nováček. Druhé místo a s tím spojených 50 lahví vína patří Ing. Richardu Tůmovi, třetí místo a 20 lahví vína získal Ing. Karel Petro.
Program na čejkovickém zámku zahájili zástupci společnosti KM BETA pozváním hostů do nového závodu na výrobu maltových a omítkových směsí. Následoval odpolední neformální program, který od 20 hodin vystřídalo slavnostní vyhlášení vítězů. Generální ředitel Jaroslav Vogeltanz krátce poděkoval projektantům a architektům za spolupráci a přízeň věnovanou stavebním materiálům společnosti KM BETA a následně spolu s kolegy předal ceny nejúspěšnějším zástupcům projekčních a architektonických kanceláří. Poté již byl připraven večerní program plný hudby, zábavy a dobrého jídla.
Letošní ročník znamenal především nárůst přihlášených projektů. Nově byly totiž do soutěže zahrnuty nejen projekty s krytinou KM BETA, ale také stavby ze sendvičového a páleného zdiva a realizace, na kterých byly využity maltové a omítkové směsi PROFIMIX. Poprvé byly kromě kategorie „Nejlepší realizovaný projekt“, otevřeny také kategorie „Největší projekt“ a „Nejvíce projektů/realizací za rok“. Celkem bylo přihlášeno 46 projektů, z nichž byly čtyři porotou vyřazeny pro nesplnění podmínek.
Odborná porota pracovala ve složení: Ing. Ludvík Pelka, hlavní technolog KM Beta; Ing. Martin Urbanec, technický poradce KM Beta; Karel Stříbrný, oblastní ředitel KM Beta; Ing. Peter Halász, Jaga group; a Jiří Ladman, Business Media CZ, s. r. o. V hlavní kategorii hodnotila porota především architektonické řešení stavby, vhodný výběr a správné použití materiálů a dále originalitu projektu a řešení detailů.
 
Nejlepší realizovaný projekt
1. místo: Ing. arch. Ladislav Nováček
stavba: RD Voneš, Ševětín u Českých Budějovic
100 lahví kvalitního moravského vína + zájezd v hodnotě 10 000 Kč
RD Voneš, Ševětín u Českých BudějovicRD Voneš, Ševětín u Českých BudějovicRD Voneš, Ševětín u Českých Budějovic
 
2. místo: Ing. Richard Tůma
stavba: RD Jemnice
50 lahví kvalitního moravského vína + zájezd v hodnotě 7500 Kč
RD JemniceRD JemniceRD Jemnice
 
3. místo: Ing. Karel Petro
stavba: pasivní dům Dubí Hora
20 lahví kvalitního moravského vína + zájezd v hodnotě 5000 Kč
Pasivní dům Dubí HoraPasivní dům Dubí HoraPasivní dům Dubí Hora
 
Největší projekt
1. místo: Circulos Meos, s. r. o.
stavba: 13 rodinných domů, Týneček u Olomouce
Ing. Radek Janů, Ing. arch. Přemysl Ženčák, Ing. arch. Alois Janů
30 lahví kvalitního moravského vína
13 rodiných domů, Týneček u Olomouce13 rodiných domů, Týneček u Olomouce13 rodiných domů, Týneček u Olomouce
 
2. místo: Ing. Pavel Čurda, Alfaplan, s. r. o.
stavba: 10 řadových domů Zbraslav
20 lahví kvalitního moravského vína
10 řadových domů Zbraslav10 řadových domů Zbraslav10 řadových domů Zbraslav
 
3. místo: JPS J.Hradec – Ing. Milan Špulák
stavba: Lázně Aurora
10 lahví kvalitního moravského vína
Lázně AuroraLázně AuroraLázně Aurora
 
Nejvíce projektů/realizací za rok
1. místo: Ing. Luboš Vaniš
10 lahví kvalitního moravského vína
 
2. místo: Ing. René Zelinka
10 lahví kvalitního moravského vína
 
Nový ročník začíná
Slavnostním vyhlášením vítězů byl zároveň vyhlášen nový ročník soutěže Pohár plný vína 2012–2013. Zúčastnit se může každá projekční či architektonická kancelář, která spolu s vyplněnou přihláškou pošle fotografie vlastní projektované a zrealizované stavby s využitím alespoň jednoho z materiálů KM BETA, a. s. I v dalším ročníku jsou totiž do soutěže zahrnuty nejen projekty s krytinou KM BETA, ale také stavby ze sendvičového a páleného zdiva a realizace, na kterých byly využity maltové a omítkové směsi PROFIMIX. Je tak možné přihlásit mnohonásobně více realizací než dříve.
tisková zpráva