Soutěže

Soutěž Koupací jezírko roku 2020

Asociace biobazénů a jezírek při Svazu zakládání a údržby zeleně vyhlašuje 2. ročník soutěže Koupací jezírko roku. Uzávěrka přihlášek do soutěže je 31. března 2020. Přihlášená díla zhodnotí odborná porota v termínu 2.–3. června 2020. Výsledky soutěže budou vyhlášeny 23. června 2020 u příležitosti odborného semináře věnovaného problematice koupacích jezírek a biobazénů.

Cílem soutěže je seznámit nejširší odbornou i laickou veřejnost s možností koupání v zařízeních s biologickým, nebo biologicko-mechanickým čištěním vody. Koupací jezírka a biobazény jsou prvkem zahradní a krajinářské architektury, který plní nejen rekreační funkci, ale i funkci mikroklimatickou, estetickou a ekologickou. Soutěž chce podpořit kvalitní realizace koupacích jezírek a biobazénů a ocenit společné úsilí investorů, projektantů a dodavatelů.

Soutěžní kategorie
1. Koupací jezírko
2. Biobazén
3. Ostatní

První dvě kategorie zahrnují díla, která jsou postavena v souladu se Standardy pro plánování, stavbu a provoz koupacích jezírek a biobazénů, třetí kategorie je věnována dílům, která jsou postavena s použitím jakýchkoliv jiných technologií.

Soutěž je určena pro objekty určené ke koupání a plavání, izolované od podkladu, vybavené biologickým nebo biologicko-mechanickým čištěním s definovanými požadavky na kvalitu vody umístěné v soukromých zahradách, v uzavřených areálech hotelů, wellness center apod. Přihlašovatelé garantují, že při výstavbě soutěžních děl a péči o ně nedošlo k zásahům, které by mohly poškodit organismy podílející se na úpravě vody. Soutěž je určena pro stavby splňující výše uvedenou charakteristiku realizované na území České republiky bez ohledu na státní příslušnost projektanta a místo registrace dodavatele. Do soutěže mohou být přihlášena díla dokončená do 31. 12. 2019.

Přihlášku do soutěže může podat každá fyzická nebo právnická osoba, která dílo prováděla nebo se podílela na jeho financování, projekci nebo realizaci či je provozovatelem nebo vlastníkem stavby. Jeden přihlašovatel je oprávněn přihlásit do každé kategorie dvě díla.

Díla přihlášená do soutěže posuzuje čtyřčlenná odborná porota jmenovaná Radou Asociace biobazénů a jezírek. Složení poroty pro rok 2020 bude uveřejněno na stránkách www.abaj.cz. Není přípustné, aby se člen poroty podílel na přihlášeném díle.

Podrobné informace a přihlašovací formulář najdete zde.

mi podle podkladů pořadatele