Soutěže

Soutěž Pro vodu hledá netradiční projekty

Už jen necelý měsíc zbývá pro přihlášení do studentské soutěže Pro vodu – cena Nestlé za inovativní projekty hospodaření s vodou. Uzávěrka je 12. února. Vysokoškoláci se mohou zapojit se svými bakalářskými a diplomovými pracemi, školními projekty nebo třeba nápady ze šuplíku a získat finanční odměny ve výši až 30 tisíc korun.
Podle pravidel soutěže by měli navrhnout, jak lépe zacházet s vodou v krajině, městech, budovách nebo při výrobě. Soutěž již po druhé vyhlašuje Nadace Partnerství. Podrobnější informace jsou dostupné na www.soutezprovodu.cz.
Škála témat zaměřených na vodu zůstala i v tomto ročníku široce otevřená – od architektonických, krajinářských, stavebních návrhů až po ekonomické, ekologické i technologické projekty. Zúčastnit se mohou týmy složené z 1 až 3 členů. Kromě stávajících studentů je soutěž přístupná také čerstvým absolventům, kteří školu ukončili v roce 2013. Soutěž proběhne dvoukolově a ve finále se nápady představí odborné porotě. Ta v každé kategorii vybere tři nejlepší projekty, které získají finanční odměny ve výši 5, 10 a 30 tisíc korun. Vítězné projekty Nadace Partnerství zveřejní 22. března 2014 u příležitosti Světového dne vody.

tisková zpráva