Soutěže

Soutěž Pro vodu ocení chytré nápady studentů

Vysokoškoláci mají od začátku října opět příležitost zapojit se do studentské soutěže Pro vodu – cena Nestlé za inovativní projekty hospodaření s vodou a díky chytrému nápadu získat finanční odměny ve výši až 30 tisíc korun. Podle pravidel soutěže by měli navrhnout, jak lépe zacházet s vodou v krajině, městech, budovách nebo při výrobě.
Uzávěrka přihlášek je 12. února 2014. Soutěž již po druhé vyhlašuje Nadace Partnerství.
Přihlášené projekty by se měly zabývat odpovědným hospodařením s vodou v jedné ze dvou kategorií – Město a krajina nebo Budova a technologie. „Je možné přihlásit rozpracované návrhy, stejně jako bakalářské a diplomové práce nebo projekty, které se již podařilo uskutečnit,“ říká koordinátorka soutěže Ivana Adámková z Nadace Partnerství.
Zúčastnit se mohou jednotlivci i týmy složené až ze tří členů. Kromě studentů je soutěž přístupná také čerstvým absolventům, kteří školu ukončili v roce 2013. Soutěž proběhne dvoukolově a ve finále se nápady představí odborné porotě. Ta v každé kategorii vybere tři nejlepší projekty, které získají finanční odměny ve výši 5, 10 a 30 tisíc korun. Vítězné projekty Nadace Partnerství zveřejní 22. března 2014 u příležitosti Světového dne vody.
Podrobnější informace jsou dostupné na www.soutezprovodu.cz.

tisková zpráva