Soutěže

Soutěž Stavby z vlnité lepenky jde do finále

SŠS Jihlava, SPŠS Kladno, SPŠS Lipník nad Bečvou, SPŠS Opava, SPŠS Ostrava a SŠS Vysoké Mýto jsou ve finále celostátní soutěže Stavby z vlnité lepenky se svými originálními stavbami přehradních nádrží. Velké finále se koná ve středu 19. června v nově otevřeném informačním centru Vodního díla Šance na Ostravici. Šest finalistů zde bude soupeřit o hodnotné ceny v částce 42 tisíc Kč.

SPŠS Lipnik nad BečvouSPŠS OpavaSPŠS Kladno

SŠS Jihlava,SŠS Vysoké MýtoSPŠS Ostrava – dívky

Tématem 13. ročníku lepenkářské soutěže je Vodní nádrž Naděje, kde dominantou samotného modelu musí být přehradní hráz a musí být ukázáno vnitřní uspořádání stavby. Tuto výzvu přijalo 28 středních odborných škol z celé ČR. Soutěž pořádá český Svaz výrobců vlnitých lepenek ve spolupráci s obalovou společností EKO-KOM a letošním partnerem státní podnik Povodí Odry.

Cílem soutěže je poukázat na ekologické přednosti a všestranné použití vlnité lepenky jako obalového materiálu, který se vyrábí z obnovitelných zdrojů, je 100% recyklovatelný a odpovídá důležitým cílům, jako jsou trvalá udržitelnost a snižování emisí CO2. Soutěž má každoroční záštitu Ministerstva životního prostředí ČR.

tisková zpráva