Soutěže

Soutěž Stavby z vlnité lepenky – výsledky

Vítězem letošní celostátní soutěže Stavby z vlnité lepenky na téma Vodní nádrž Naděje je SŠS a VOŠS Vysoké Mýto. Za svůj model přehradní nádrže získali cenu v hodnotě 20 000 Kč. Do velkého finále v Infocentru vodního díla Šance na Ostravici postoupilo šest nejlepších škol z celkem 28 přihlášených. Soutěž pořádá český Svaz výrobců vlnitých lepenek ve spolupráci se společností EKO-KOM. Partnerem letošního ročníku je státní podnik Povodí Odry. Výstava nejlepších modelů přehradních nádrží je pro veřejnost k dispozici do 8. července v OC Forum Nová Karolina.

Na druhém místě, ohodnoceném poukazem na 10 000 Kč, se umístila SPŠS Ostrava a na třetím místě, s poukazem na 5000 Kč, skončila SPŠS Kladno.

1. místo: SŠS a VOŠS Vysoké Mýto2. místo: SPŠS Ostrava3. místo: SPŠS Kladno

Celostátní stavařská soutěž Stavby z vlnité lepenky je určená pro studenty středních škol se zaměřením na stavebnictví, ve které využijí svůj smysl pro detail a kreativitu pro vytvoření detailních modelů staveb z vlnité lepenky. Letošním úkolem bylo navrhnout a vytvořit originální stavbu umělé vodní nádrže s přehradní hrází z vlnité lepenky. Dominantou modelu musela být přehradní hráz včetně jejího okolí podle zvolené funkce přehrady a zároveň studenti museli ukázat vnitřní uspořádání stavby.

tisková zpráva, wd

Společná fotografie oceněných studentů