Soutěže

Startuje další ročník soutěže Pasivní dům 2017

ABF ve spolupráci s Centrem pasivního domu a za podpory Státní fondu životního prostředí ČR a Ministerstva pro místní rozvoj ČR vyhlašuje již třetí ročník soutěžní přehlídky Pasivní dům. Soutěž si klade za cíl vyhledat, zmapovat a ocenit nejzajímavější úsporné stavby na našem území. Do soutěže lze přihlásit nejen domy v pasivním či nulovém standardu, ale i další stavby s velmi nízkou energetickou náročností – ať už jde o domy rodinné, bytové, administrativní, nové nebo do úsporné energetické třídy nově zrekonstruované.

Přihlásit stavbu do soutěže je možné do 30. listopadu 2017 na www.pasivni-dum.cz. Současně s přihlášením do soutěže lze dům přihlásit k prohlídce na Dny pasivních domů. Od 1. do 20. prosince zasedne odborná porota, která zkontroluje, zda přihláška splňuje všechny náležitosti, a vybere vítěze v kategoriích Pasivní dům a Ostatní energeticky úsporné budovy. Hlasování veřejnosti proběhne 8.–31. ledna 2018 na webu soutěže, do hlasování veřejnosti postupují všechny budovy, které splní soutěžní podmínky. Vítěz bude určen na základě získaného počtu hlasů.

Vyhlášení vítězů se uskuteční 8. 2. 2018 u příležitosti zahájení veletrhu For Pasiv. 6. ročník tohoto veletrhu, zaměřeného na nízkoenergetické, pasivní a nulové budovy, se bude konat v termínu 8.–10. 2. 2018 v prostorách PVA Expo v pražských Letňanech.

tisková zpráva, wd