Soutěže

Stavba roku 2021 – přihlášky otevřené pouze do 10. června

Pouze do 10. června 2021 lze podat přihlášky do Stavby roku 2021 a Zahraniční stavby roku 2021.

Udělení a představení titulů Stavba roku je každoročně nejvýznamnější událostí ve stavitelství a architektuře. Porota spolu s filmovým štábem opět navštíví v rámci hodnocení všechny přihlášené stavby v ČR. Porotci i rada programu se shodují v konstatování, že právě osobní návštěva všech staveb je pro práci poroty a expertů klíčová a nenahraditelná.

Nominace budou představeny na slavnostním Nominačním večeru 6. září 2021 v Dopravní hale v Národním technickém muzeu v Praze. Slavnostní galavečer Stavby roku 2021 se uskuteční 18. října 2021 tradičně v Betlémské kapli v Praze.

Držitelé titulů v roce 2021 získají unikátní symbolické křišťálové ocenění, které má podobu razítka v designu Ronyho Plesla vyrobené sklárnou Rückl. Razítko symbolicky představuje to poslední a zcela výjimečné „razítko“ v procesu celé realizace stavby.

Jedinečnou a oborově komplexní soutěžní přehlídku i v roce 2021 podpořila tradičně i řada významných osobností z veřejného, akademického i soukromého sektoru, odborných institucí, stavebních společností, investorů a také architektů a inženýrů. Velmi si také vážíme podpory všech krajů ČR, včetně měst a obcí!

Připravili jsme pro Vás řadu zajímavých akcí a překvapení, mezi které bude patřit již brzy i představení nového generálního televizního mediálního partnera Stavby roku 2021!

Těšíme se na všechny stavby, které v roce 2021 přihlásíte!

Příjemné chvíle se STAVBOU ROKU Vám přejí vypisovatelé soutěže

Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství
Ministerstvo průmyslu a obchodu
Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě
Svaz podnikatelů ve stavebnictví

tisková zpráva