Soutěže

Stavba roku Středočeského kraje 2021 – přihlášky

Pouze do 10. června 2021 lze podat přihlášky do Stavby roku Středočeského kraje 2021.

Soutěž organizuje Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství v rámci nadačních programů. Prestižní soutěž je vypsaná pod záštitou hejtmanky Středočeského kraje Petry Peckové. Mezi vypisovateli je v letošním roce také Ministerstvo průmyslu a obchodu, které bude udělovat i jednu z hlavních cen.

V odborné porotě nově za Středočeský kraj usednou prof. Ing. arch. Zdeněk Jiran a Ing. arch. Jakub Straka. Dalšími členy poroty jsou Ing. arch. Pavel Weishaupt, Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství, Ing. Pavel Němec, Krajská hospodářská komora Střední Čechy, Ing. Ladislav Brett, Český svaz stavebních inženýrů, oblastní pobočka Praha, Ing. Petr Nicek, Svaz podnikatelů ve stavebnictví v ČR, Ing. Václav Mach, Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě pro Prahu a Střední Čechy, Ing. arch. Romana Darmovzalová, Ministerstvo průmyslu a obchodu a doc. Ing. arch. Milan Rejchl, CSc., Obec architektů. Porota opět navštíví všechny přihlášené stavby a bude ji doprozátet tradičně i filmový štáb, který připravuje unikátní dokument o stavbách Středočeského kraje.

Montessori školka, KlecanyRozšíření kapacity ZŠ a ZUŠ Líbeznice - IV. etapa (dostavba 20 tříd) a V. etapa (výstavba kapacitní jídelny)Pivovar Řevnice

Rozšíření kapacit Základní a mateřské školy TřebotovNovostavba skladové haly s vloženou administrativou pro firmu Würth, NepřevázkaObec Suchomasty - přístavba a přestavba MŠ

Galavečer Stavby roku Středočeského kraje 2021 se uskuteční 30. září 2021 od 18:00, tradičně v GASKu v Kutné Hoře.

Hlavním oceněním soutěžní přehlídky je titul Stavba roku Středočeského kraje 2021, dále Cena hejtmanky Středočeského kraje, udělují se rovněž nominace a zvláštní ceny. Součástí soutěže je tradičně i Cena veřejnosti, kterou získává stavba oceněná na základě anonymního hlasovaní široké veřejnosti, které bude spuštěno následně po uzavření a zveřejnění přihlášek.

Těšíme se na všechny přihlášené stavby v roce 2021!

Vypisovatelé soutěže:
Nadace pro rozvoj architektury a stavitelství
Středočeský kraj
Ministerstvo průmyslu a obchodu
Česká komora autorizovaných inženýrů a techniků činných ve výstavbě
Český svaz stavebních inženýrů
Svaz podnikatelů ve stavebnictví
Obec architektů
Krajská hospodářská komora Střední Čechy

Více informací na www.stavbaroku.cz

tisková zpráva