Soutěže

Stavbou roku Libereckého kraje je hotel Port

Výsledky veřejné soutěže Stavba roku 2013 Libereckého kraje, kterou vyhlašuje Liberecký kraj a partnerské profesní organizace pod záštitou krajského hejtmana, byly zveřejněny ve středu 18. září v Liberci. Absolutním vítězem se stala Rekonstrukce a dostavba hotelu Port u Máchova jezera.
Stavbou roku Libereckého kraje – cenaLetošní 9. ročník byl rekordní. V pěti kategoriích soutěžilo celkem 15 staveb a návrhů. Porota složená z odborníků ve stavebnictví a vedoucích úředníků Krajského úřadu Libereckého kraje navštívila všechny přihlášené stavby a důkladně si je prohlédla. V kategorii Sympatie hlasovala veřejnost prostřednictvím internetu a zapojilo se celkem 1394 lidí.
V hlavní kategorii o Cenu doc. Ing. arch. Hubáčka, Dr.h.c., bylo nominováno celkem 11 staveb. Absolutním vítězem se stala Rekonstrukce a dostavba hotelu Port u Máchova jezera. Druhou příčku obsadila Budova L Technické univerzity v Liberci a na třetím se umístila Neutralizační a dekontaminační stanice NDS10 ve Stráži pod Ralskem.
Hotel Port zároveň bodoval i v kategorii Sympatie občanů Libereckého kraje 2013, kde získal nejvyšší počet (386) hlasů a zvítězil tak i v hlasování veřejnosti, do kterého byly zařazeny stavby a návrhy ze všech kategorií. Druhou nejsympatičtější stavbou se stala Přístavba městského bazénu Liberec a třetí v pořadí byla Rekonstrukce a dostavba Liberecké výšiny.
 
Autorka: Ing. arch. Senka Příhodová
Projektamt: Ateliér IKA VIN 112, a. s.
Generální dodavatel stavby: STEP, spol. s r. o.
Investor: Regata Čechy, a. s.
 
Další fotografie najdete zde.
tisková zpráva, wd