Soutěže

VELUX vyhlašuje studentskou soutěž Active House Award

Společnost VELUX už podruhé dává možnost studentům vysokých škol zúčastnit se soutěže Active House Award zaměřené na návrhy projektů udržitelných staveb v aktivním standardu. Pro vítěze je připravena finanční odměna i zahraniční exkurze. Registrace probíhá do 1. 5. 2013.
Soutěž Active House Award je určena pro studenty vysokých škol v České republice i na Slovensku a vyhlašuje se ve dvou kategoriích – novostavby a rekonstrukce. Předmětem soutěže je zpracování objektu v aktivním standardu s důrazem na kvalitu vnitřního prostředí a prosvětlení. Soutěž zaměřená na trvale udržitelné stavby hledá cestu ke stavbám s téměř nulovou spotřebou energie, které svým uživatelům nabízí zdravé vnitřní prostředí bez negativního dopadu na klima. Zaměřuje se na komplexní návrh stavby s kvalitním vnitřním prostředím, ohleduplné k životnímu prostředí a energeticky efektivní domy. Do soutěže, kterou zaštiťuje Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR, mohou být přihlášeny projekty aktivních domů pro bydlení, ubytování či administrativu, kde denní světlo a čerstvý vzduch přichází do budovy také prostřednictvím střechy. Projekty jsou určeny jak pro jednotlivce, tak kolektiv.
Přihlášené projekty bude posuzovat několikačlenná mezinárodní odborná porota. Hodnotit bude celkové architektonické a konstrukční řešení objektu, dosažení aktivního standardu stavby a v neposlední řadě také kvalitu denního osvětlení v budově. Oba vítězné projekty získají odměnu 45 000 Kč a dvoudenní exkurzi do Kodaně. Mezi další oceněné porota rozdělí celkem 60 000 Kč. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne
29. května v Galerii Jaroslava Fragnera v Praze na vernisáži výstavy všech soutěžních návrhů.
Více informací k soutěži včetně detailních podmínek a přihlášky jsou k dispozici na stránkách www.velux.cz a www.velux.sk či na facebookovém profilu Active House Award.
tisková zpráva