Soutěže

Vyhlášení soutěže Energy Efficiency Best of Awards 2013

Saint-Gobain Construction Products CZ, a. s., Divize Isover vyhlašuje soutěžní přehlídku Energy Efficiency Best of Awards 2013 (Energeticky úsporně řešené projekty – dále jen EEA) v České republice. Tato přehlídka je již čtvrtým ročníkem mezinárodní přehlídky Isover EEA pořádané v patnácti zemích Evropy. Cílem je odměnit nejúspěšnější stavební projekty a renovace v Evropě s důrazem na tvůrčí a inovativní způsoby, kterými bylo dosaženo požadované energetické úspornosti realizované stavby/rekonstrukce.
EEA 2013 je otevřená přehlídka určená projektantům a architektům nebo realizačním firmám. Podmínkou je legitimní účast – předložený projekt musí být zcela v duševním vlastnictví účastníka, pokud ne, disponuje všemi nezbytnými oprávněními potřebnými od dalších stran, zejména souhlasem majitele stavby. V opačném případě Isover nenese zodpovědnost za podvodné jednání. Každý projekt může být přihlášen jen jednou, účastnit se může i společný tým. V případně ocenění projektu je rozdělení výhry mezi další členy týmu v kompetenci daného účastníka.
Přihlášením se kandidát souhlasí s pravidly přehlídky.
 
Registrace a přihlášení
1. Pro zaslání přihlášky k účasti je nutné nejprve vyplnit předběžný registrační formulář na http://www.isover-eea.com/index.php/home/inscription/2/cz. V odpovědním e-mailu obdržíte heslo pro přihlášení. Vytvoříte si tak svůj účet, kde si budete moci stáhnout přihlášku. Přihlášení účastníků včetně dodání požadovaných podkladů je možné do 30. 9. 2012.
2. Přihlášený projekt musí splňovat následující kritéria:
a) Projekt byl realizován a dokončen nejpozději do 30. 9. 2012 na území České republiky.
b) Rekonstrukce: projekt musí zahrnovat minimálně 3 dílčí opatření úspory energie pro vytápění a chlazení (např. zateplení střechy, fasády…).
c) Novostavby: Stavební projekt musí být v souladu s existujícími normami pro nízkoenergetické budovy či pasivní domy.
 
3. V projektu musí být použit minimálně 1 výrobek Isover – minimálně jedna z hlavních stavebních konstrukcí (střecha, fasáda) musí být zaizolována materiálem Isover.
Použití výrobku Isover je nutné doložit fakturou či dodacím listem.
 
Kategorie:
1. Rekonstrukce
a) nebytová výstavba
b) bytová výstavba
 
2. Novostavba
a) nebytová výstavba
b) bytová výstavba
 
Bytovou výstavbou jsou myšleny byty, nemocnice, centra domovní péče – budovy, které jsou používány pro kolektivní bydlení. Nebytové budovy zahrnují všechny stavby jako kanceláře, školy, obchody, pracovní prostory všech popisů – všechny stavby, které jsou používány pro jiné účely než bydlení.
Nelze přihlásit projekty průmyslových staveb.
 
V národním kole přehlídky budou vyhlášeny tři vítězné projekty, jejichž přihlašovatelé obdrží finanční odměnu ve výši 50 000 Kč (1. místo), 30 000 Kč (2. místo) a 20 000 Kč (3. místo). Navíc budou tito tři výherci pozváni na slavnostní vyhlášení mezinárodního kola v irském Dublinu. Vítězné projekty budou uveřejněny v prestižní publikaci ISOVER Best of Book 2013.
 
Více informací včetně podrobných pravidel najdete na www.isover.cz/eea-2013.
tisková zpráva, wd