Soutěže

Vyhlášení tuzemské obdoby soutěže Nejlepší ocelová konstrukce roku

Za necelého půl roku budou mít čeští stavaři jasno v tom, která realizace z ocelových konstrukcí je v Česku tou nejlepší. Česká asociace ocelových konstrukcí (ČAOK) totiž po vzoru ostatních evropských zemí vyhlásila tuzemskou obdobu soutěže Nejlepší ocelová konstrukce roku 2013, která má mezi stavebníky v řadě evropských zemí velkou prestiž.
„Asociace již několik let posílá nejzdařilejší české ocelové stavby do celoevropské soutěže pořádané Evropskou asociací pro ocelové konstrukce (European Convention for Constructional Steelwork) a nutno dodat, že bodují a sklízejí zaslouženou pozornost a ocenění. Národní soutěž ale doposud chyběla, což jsme se rozhodli napravit a vyhlásili jsme proto soutěž Nejlepší ocelová konstrukce roku 2013,“ vysvětluje Ing. Marek Janda, tajemník ČAOK.
Soutěže se mohou účastnit stavby s jakýmkoli využitím ocelové konstrukce dokončené v termínu od 1. 1. 2013 do 31. 12. 2013. Přihlašovatelem může být jakýkoliv zástupce účastníka výstavby (investor, architekt, projektant, dodavatel). Odborná porota z přihlášených staveb vybere vítěze, který si odnese titul, a udělí jedno až tři čestná uznání. Výsledky soutěže budou vyhlášeny v průběhu konference České asociace ocelových konstrukcí s názvem Konstrukce 2014, která se uskuteční 6. listopadu v ostravském Clarion Congress Hotelu.
Bližší informace o soutěži samotné a přihlášky mohou zájemci získat na internetových stránkách www.caok.cz, v odborném časopise Konstrukce, případně kontaktujte tajemníka České asociace ocelových konstrukcí Ing. Marka Jandu, e-mail: janda@caok.cz, mobil: 737 283 516.

tisková zpráva