Soutěže

Výjimečnou podnikatelkou roku 2010 je Jaroslava Rosová

Cenu Výjimečná podnikatelka roku 2010 získala zakladatelka stavební společnosti Sabbia Jaroslava Rosová. ČTK o tom informovala GE Money Bank, která je generálním partnerem soutěže Ocenění Českých Podnikatelek.
Rosová zvítězila díky výborným hospodářským výsledkům firmy Sabbia, kterých dosahovala i v nesnadné době ekonomického útlumu v letech 2008 a 2009. Banka ocenila také odvahu podnikatelky podnikat v oboru, kterému dominují tradičně hlavně muži.
Cílem soutěže je odměnit, podpořit a zviditelnit malé, střední a velké podniky v ČR, které byly založeny ženami. Ocenění vyzdvihuje české ženy podnikatelky a jejich významný přínos k rozvoji podnikatelského prostředí.
„Ženám-podnikatelkám rozhodně situaci stěžuje jejich poslání matky spojené s výchovou dětí a jejich druhá směna – domácnost. Při podnikání je potřeba investovat hodně času na rozvoj firmy a s rolí matky to není jednoduché,“ uvedla Rosová. Doporučila začínajícím podnikatelkám, aby si věřily, řídily se zákony a pravidly podnikatelské hry.
Vlastní firmu Rosová vybudovala od úplných základů. V roce 2005 získala titul Stavební firma roku do 25 zaměstnanců udělený Ministerstvem pro místní rozvoj ČR a Svazem podnikatelů ve stavebnictví. Firmu založila po neúspěšném pokusu svého manžela o podnikání. Manžela i syna dnes zaměstnává.
zpráva ČTK