Soutěže

Výsledky 2. ročníku celostátní soutěže LIGA ROZPOČTÁŘŮ

Letošní ročník soutěže se podařilo uskutečnit i přes veškerá hygienická opatření. Liga rozpočtářů, která je odbornou soutěží určenou pro žáky 4. ročníků středních škol v oceňování stavebních zakázek, je organizována společností ÚRS CZ a.s. ve spolupráci s Katedrou ekonomiky Stavební fakulty ČVUT.

Hlavním mottem soutěže je podpořit školy ve výuce stavební ekonomiky a umožnit žákům porovnat svoje dovednosti s žáky z jiných škol. Liga rozpočtářů je také příležitostí pro setkání a výměnu zkušeností mezi pedagogy stavebně-ekonomických předmětů.

Letošního ročníku se aktivně zúčastnilo 7 středních škol. Celostátní kolo se konalo dne 26. ledna v Praze. Vítěznou školou se stala SPŠ stavební akademika Stanislava Bechyně v Havlíčkově Brodě, jejíž žáci Lukáš Dostál a Denny Gassler se umístili na 1. a 3. místě. Na 2. místě skončil žák David Michálek ze SPŠ stavební v Plzni.

Druhý ročník celostátní soutěže LIGA ROZPOČTÁŘŮDruhý ročník celostátní soutěže LIGA ROZPOČTÁŘŮDruhý ročník celostátní soutěže LIGA ROZPOČTÁŘŮ

Druhý ročník celostátní soutěže LIGA ROZPOČTÁŘŮDruhý ročník celostátní soutěže LIGA ROZPOČTÁŘŮDruhý ročník celostátní soutěže LIGA ROZPOČTÁŘŮ

Pro pedagogy byl připravený cyklus odborných přednášek z praxe od partnerů soutěže. Součástí doprovodného programu byla i prohlídka stavební fakulty.

Pozice rozpočtáře je stále důležitou součástí stavební přípravy a perspektivním oborem i v době digitalizace stavebnictví. Pociťujeme však dlouhodobý nedostatek kvalifikovaných odborníků, a proto chceme podpořit mladé talenty v této profesi. Pomocí partnerů soutěže jim otevřít nové možnosti, aby získali zkušenosti v oceňování stavebních prací.

Děkujeme Všem partnerům a učitelům za účast i v této covidové době a těšíme se na setkání v dalším ročníku.

Bc. Luděk Dlouhý, ÚRS CZ a.s.
Garant soutěže