Soutěže

Wienerberger odstartoval 10. ročník Soutěže o nejlepší projekt pro střední průmyslové školy stavební

Do již 10. ročníku vstupuje Soutěž o nejlepší projekt společnosti Wienerberger. Stejně jako v předchozích letech se mohou soutěže zúčastnit všichni studenti 3. a 4. ročníků středních průmyslových škol stavebních z celé ČR. Soutěžit budou o motivující finanční odměny a zároveň si mohou porovnat své dovednosti se svými vrstevníky napříč republikou.

Studenti 3. ročníků se mohou se svými návrhy přihlásit do kategorie Projekt rodinného domu, studenti 4. ročníků pak do kategorie Projekt občanské stavby. Dále se pak všichni mohou zúčastnit speciální soutěže a získat ocenění za Nejlepší projekt s použitím produktů značky Tondach. Termíny pro přihlášení do soutěže a odevzdání soutěžních prací jsou 29. 4. 2019 pro kategorii Projekt občanské stavby (vč. speciálního ocenění) a 17. 5. 2019 pro kategorii Projekt rodinného domu (vč. speciálního ocenění).

„Jsme opravdu velmi rádi, že soutěž již slaví krásné desáté výročí a její obliba přitom stále roste. Hlavním cílem a smyslem této soutěže je koncepčně a dlouhodobě podporovat studenty středních průmyslových škol stavebních a stavební obory, a to se nám myslím opravdu daří. Rok od roku je úroveň odevzdaných projektů vyšší a často nás studenti překvapují, když vidíme, co dokážou ve svém věku vytvořit,“ uvedl k soutěži Ing. Ivo Petrášek, člen poroty za společnost Wienerberger.

Soutěž opět probíhá ve dvou kolech – školním a celostátním. V prvním kole vyberou zástupci Wienerbergeru a Tondachu společně s pověřenou osobou každé zúčastněné školy tři nejlepší práce z dané školy v obou soutěžních kategoriích a také jeden nejlepší projekt s použitím produktů společnosti Tondach, rovněž v obou soutěžních kategoriích. Všechny práce oceněné v prvním soutěžním kole automaticky postupují do kola druhého, kde se jejich hodnocením zabývá odborná porota skládající se ze specialistů Wienerberger a Tondach, zástupců mediálních partnerů soutěže a nezávislého experta v oboru stavebnictví. Porota na základě hodnocení soutěžních projektů stanoví tři vítězné práce a také jednu vítěznou práci s použitím produktů společnosti Tondach v každé soutěžní kategorii.

Při hodnocení přihlášených výtvorů se hodnotitelé zaměřují na technickou a grafickou úroveň zpracování dokumentace, celkové prostorové a funkční řešení stavby, originalitu stavebně-technického řešení, rozsah využití výrobků firmy Wienerberger při konstrukčním řešení projektu a využití produktů Tondach při konstrukčním řešení projektu (pokud to stavba umožňuje, tj. pokud má šikmou střechu).

Pro studenty, jejichž práce budou v rámci soutěže oceněny, jsou připraveny zajímavé finanční odměny – v 1. kole získají studenti při umístění v rámci své školy na 1. místě 1500 Kč, na 2. místě 1000 Kč a na 3. místě 500 Kč, a to v obou soutěžních kategoriích. Úspěšní autoři vybraní v rámci speciálního ocenění získají 1000 Kč. Ve 2. celostátním kole obdrží výherci za 1. místo 10 000 Kč, za 2. místo 5000 Kč a za 3. místo 3000 Kč v obou soutěžních kategoriích. Studenti, jejichž projekty budou vybrány v rámci speciálního ocenění, získají 5000 Kč. Slavnostní vyhlášení výsledků finále soutěže proběhne opět v rámci veletrhu For Arch 2019 v expozici společnosti Wienerberger.

Přihlášku, pravidla soutěže a veškeré potřebné informace jsou k dispozici na www.wienerberger.cz/soutez_skoly.

tisková zpráva, wd