Soutěže

Začíná další ročník studentské soutěže Revit Open

Soutěž Revit Open vyhlásila již po páté společnost Autodesk společně Kabinetem modelového projektování Fakulty architektury ČVUT. Soutěže se mohou zúčastnit čeští, slovenští i zahraniční studenti architektonických a stavebních vysokých škol a jejich absolventi, kteří nejsou déle jak tři roky mimo akademickou půdu. Vítány jsou návrhy jednotlivců i týmů.
V zadání letošní soutěže Revit Open je navrhnout novou podobu zchátralé technické památky – nádražního depa v Kořenově v Libereckém kraji. Objekt se má sice v příštích letech proměnit v muzeum, soutěžící ale mají z bývalého depa a výtopny udělat víceúčelový sál a jeho zázemí. Předmětem návrhu je tedy adaptace depa na víceúčelový sál, zároveň je třeba vytvořit další objekt (prostory), které budou sloužit jako servisní zázemí. „Úkolem studentů je využít prostor tak, aby se v něm udržel život a ruch, což muzeum asi nenabídne. Chceme obyvatele Kořenova a projektanty upozornit, že existují i jiné alternativy, jak prostory využít,“ řekla ČTK členka přípravného výboru soutěže Dana. Porota, ve které zasedne řada pedagogů a architektů, bude u soutěžních návrhů podle Matějovské hodnotit jak architektonické a stavebně-technické hledisko, tak i to, jak finančně náročný by byl provoz objektu.
Zájemci se mohou do soutěže zaregistrovat do 30. září 2011 a termín pro odevzdání návrhů je 1. listopad 2011. Slavnostní vyhlášení a předání cen se uskuteční v březnu příštího roku.
Soutěžní podmínky a další důležité informace najdete na www.revitopen.com.
zpráva ČTK, wd