Aktuality

V Praze dnes začal stavební veletrh For Arch

Na výstavišti v pražských Letňanech se dnes otevřealy brány mezinárodního stavebního veletrhu For Arch 2010. Podle informací pořadatelské společnosti ABF se na něm sejde 812 vystavovatelů. Před rokem v Letňanech vystavovalo 943 firem a institucí.
Vystavovatelé si letos pronajali celkově zhruba 18 800 metrů čtverečních čisté výstavní plochy, v minulém ročníku to bylo 21 650 metrů čtverečních. Zvýšil se naproti tomu počet firem, které na veletrh přijely ze zahraničí. Loni do Letňan dorazili vystavovatelé z 15 zemí světa, letošní ročník přivítá firmy z 20 různých států.
Sdružení Regionální centrum bydlení plánuje během prvního veletržního dne tiskovou konferenci k zastavení státní podpory oprav bytových domů. Program Nový panel SFRB od srpna zastavil kvůli nedostatku peněz přijímání nových žádostí na úrokové dotace. Ty měly podporovat opravy panelových a dalších bytových domů. Vláda s penězi pro program nepočítá ani pro příští rok. Ministr pro místní rozvoj Kamil Jankovský se chce ještě pokusit získat dodatečné zdroje pro Nový panel při schvalování rozpočtu SFRB ve sněmovně.
zpráva ČTK