Průmysl a obchod, Veletrhy a výstavy

AGC Interpane na veletrhu BAU 2013

Na svém stánku na veletrhu BAU 2013 v Mnichově vystavovala AGC Interpane 14 metrů dlouhou a 3,2 metry vysokou tabuli vrstveného skla. Povlak byl na sklo nanesen v závodě v Plattlingu a kompletaci bezpečnostního skla zajistila společnost Seele Sedak. AGC Interpane je nyní schopna dodávat tabule skla o rozměrech až 18×3,21 m s povlaky zajišťujícími protisluneční ochranu i tepelnou izolaci.
K dalším špičkovým produktům významně rozšířených škál AGC Interpane patří skla s protisluneční ochranou a dekorativní zasklení poskytující ještě větší volnost pro různá architektonická řešení, stejně jako SunEwat XL, vrstvené sklo se zabudovanými mono nebo polykrystalickými fotovoltaickými články.
 
Po celé délce tabule skla byl uveden následující černobílý nápis (v němčině a angličtině): „Stojíte před 14 000 mm dlouhým a 3200 mm vysokým vrstveným sklem s vysoce účinným povlakem vyrobeným ze dvou tepelně tvrzených skel o tloušťce 12 mm, mezi něž je vložena fólie SentryGlas.“ Text svojí délkou upozorňoval na jedinečné rozměry skla, ale zároveň sloužil jako výstraha pro návštěvníky, kteří by mohli do tabule narazit! Tento skleněný panel byl vyroben speciálně pro tuto výstavu. Povlak byl nanesen společností Interpane v Německu, v závodě v Plattlingu a kompletace vrstveného bezpečnostního modulu se ujala společnost Seele Sedak. Tento úžasný skleněný panel byl však něčím víc než jen novinkou poutající pozornost. Mezinárodní poptávka po takových typech produktů neustále roste a architekti specializující se na exkluzivní skleněné kreace požadují řešení, která jim umožní pokrýt celou fasádu jedinou tabulí skla.
 
 
Rozšířená škála skel s protisluneční ochranou
Architekti mohou využít těchto špičkových skel AGC Interpane s protisluneční ochranou pro návrhy budov udávajících trend, které kombinují impozantní vzhled s vynikajícími energetickými vlastnostmi. Na veletrhu BAU 2013 představila AGC Interpane svoji rozšířenou škálu produktů a špičkové ukázky skel s trojitým stříbrným povlakem, které kombinují vysokou světelnou prostupnost s nízkým solárním faktorem. Tyto produkty nabízejí výjimečný barevně neutrální vzhled stejně jako vynikající transparentnost, dokonce i při pohledu z nepřímého úhlu. Světově proslulí architekti požadují ve stále vyšší míře fasádní sklo s barevnými akcenty, extrémně vysokou úroveň protisluneční ochrany pro jižní a rovníkové oblasti a produkty s neobvykle vysokou nebo nízkou světelnou reflexí. Předváděné produkty AGC Interpane jsou odpovědí na tuto rostoucí poptávku.
 
Komplexní škála moderních dekorativních skel
AGC a Interpane spojily v červenci 2012 své síly a vytvořily strategickou alianci, která jim umožní nabízet vzájemně se doplňující produkty. Stánek AGC Interpane na veletrhu BAU 2013 byl vynikajícím místem pro představení rozsáhlé společné škály. Většina stěnových panelů byla vyrobena z ipadecoru s digitálním potiskem, zatímco pro dveře byl použit jeden z nových dekorativních vzorů Oltreuce Circles. Oltreluce je název nové kolekce vytvořené italským návrhářem Michelem De Lucchi. Kolekce obsahuje tři módní vzory: Oltreluce Circles, Oltreluce Waves a Oltreluce Space (Oltreluce kruhy, vlny a prostor), které jsou k dispozici v provedení Clear, Clearvision a Silver. Na jedné z největších stěn byl použit stříbrný reflexní povrch využívající systému s více povlaky ipachrome Design. Na další široké stěně představila AGC Interpane výrazná skla Lacobel s vysokým leskem, nádherné matné tabule Matelac, transparentní fotovoltaická vrstvená skla, fólie typu chameleon (ipadecor R) umístěné za Oltreluce Waves, fotorealistický keramický digitální potisk a sítotisk, umělecký pískovaný motiv New York City na šedém skle, Oltreluce Waves a Circles Silver (vlny a kruhy ve stříbrném provedení), stejně jako ipachrome a ipagold Design s celoplošným a částečným povlakem.
 
Vrstvené bezpečnostní sklo se zabudovanými fotovoltaickými články
AGC Interpane vystavovala rovněž speciální funkční skla: SunEwat XL je vrstvené sklo se zabudovanými mono nebo polykrystalickými fotovoltaickými články, které představují skleněný konstrukční prvek aktivně vyrábějící elektrickou energii ze slunečního světla. Extra čirá vnější tabule maximalizuje solární účinnost modulu, zatímco vnitřní panel může být vyroben z čirého, extra čirého či barevného skla nebo skla se sítotiskem. Výsledné moduly pak splňují jak estetické, tak i funkční nároky. Vzhledem k tomu, že moduly jsou vyrobeny na míru, mohou být perfektně integrovány do fasády, skleněných střech, markýz, parapetů apod. SunEwat XL lze použít na konstrukce stejným způsobem, jako je tomu u klasického zasklení nebo u skleněných fasád.
Další informace naleznete na www.yourglass.com a www.interpane.com.

tisková zpráva